ІСТОРИЧНИЙ ЕКСКУРС «Господи! Страждання, муки й горе, мого народу до Всевишньої скорботи зарахуй, і біди, і погибель від землі її народу відведи»

     Голодомор 1932–1933 років в Україні – не лише найбільша гуманітарна катастрофа в історії людства, а й незагоєна рана вітчизняної історії, ще одна «вічна» проблема української політичної й публіцистичної  думки.

ПАТРІОТИЧНА ГОДИНА «ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ»

       20 листопада в Ланчинському  ліцеї імені Ю.Шкрумеляка  пройшов виховний захід. Мета заходу: виховувати патріотизм та гідність, формувати розуміння єдності та цілісності України, усвідомлення себе  українцями, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині своєю працею, розвивати бажання стати гідними громадянами України, вшанувати пам'ять  Героїв  Небесної  Сотні.

Хода-віче «Свято мужності й відваги»

            За сценарієм Марії Попович, 14 жовтня 2019 року у селищі Ланчин працівники культури з ліцеїстами та гімназистами підготували та провели урочисту ходу-віче «Свято мужності й відваги», присвячену 77-річниці створення УПА, Дню захисника Вітчизни, Дню українського козацтва та Покрови Пресвятої Діви Марії.

ЖИВИ ТА МІЦНІЙ, НАША ЮНА ДЕРЖАВО

Свято під таким девізом відбулося 27 червня 2019 року у Ланчинській міській бібліотеці для дорослих, приурочений Дню Конституції. Ініціатором проведення тематичної години та її ведучою була завідувачка закладу Марія Попович та Андрій Микитин, незмінними помічниками – Любов Дутчак та Любов Щербатюк.

Рідний Ланчин!

   Загадкове й неповторне селище, якому завтра  вже 778 років!