Фото без опису

Поезія - вона сльоза немов,

священна й кришталево чиста,

краса, піднесеність, врочистість,

і гнів, і розпач, і любов .

Про що б не писав Василь Ганущак, він завжди дотримувався критеріїв: правда в житті та суспільстві, утвердження державності, реальної незалежності та демократії в Україні, інтелектуальне і культурне відродження нації, висока моральність кожної особистості. Його публікації дуже актуальні і сьогодні. Він володів майже пророчим умінням передбачити розвиток подій, умів застерегти від безвідповідальності кроків у суспільно-політичному житті.

Василь Ганущак - поет, перекладач, літературознавець, публіцист. Народився січневого дня 1949 року в гуцульському селі Микитинці, що на Косівщині. Літературні уподобання проявилися у Василя ще в 10 років. По закінченні восьмирічки вступив до Рогатинського вет-зоотехнікуму, де під чималим впливом викладачів - філолога Івана Костецького та подружжя Паньківих, - почав публікуватися в місцевій газеті „Зоря". Далі – армія, два роки Львівського університету ім. І. Франка, літературний інститут у Москві. Тривалий час Василь Ганущак був заступником редактора тижневика „Новий час" в Івано-Франківську.

Василь Ганущак - лауреат премії ім. Василя Стефаника та член Національної Спілки письменників України з 1993 року.

25 січня, в день 75-ої річниці з дня народження Василя Ганущака в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих провідний методист КЗК «Центр культури і дозвілля» провела годину поезії «Не вигаснув вогонь його душі». Вірші читали: провідний методист КЗК «Центр культури і дозвілля» Марія Попович та користувачі Ланчинської книгозбірні для дорослих Майструк Христина, Михалчук Світлана та Майструк Дарина.