Фото без опису

«На шляху до свободи і незалежності»

Україно, Соборна держава,

Сонценосна колиска моя

Ще не вмерла й не вмре твоя слава

Завойована в чесних боях!

В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.

22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято –День Соборності України. Соборність – це символ. Символ боротьби за волю, порозуміння між людьми і часточка надії і віри у майбутнє. Боротьба за Українську самостійну соборну державу – найбільш яскрава сторінка історії визвольних змагань українського народу. Реалізувалися мрії багатьох поколінь нашого народу про об’єднання в єдину державу.

З нагоди цієї важливої історичної дати 19 січня у Ланчинській міській бібліотеці для дорослих відбувся інформаційно-історичний колаж під гаслом «На шляху до свободи і незалежності».

Провідний методист КЗК «Центр культури і дозвілля» Марія Попович провела історичне занурення з метою відродження паростків духовності, пробудження у користувачів книгозбірні зацікавленості до поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу, виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.

Запрошений директор Благодійної організації «Благодійний фонд «Янголи Миру та Добра» Володимир Попович, провів паралелі з новітньою російсько-українською війною, згадав про криваві бої, що зараз точаться на території нашої держави і наших героїв, які віддають своє життя за Україну там, де вирішується доля і майбутнє України і запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам’ять тих, хто поклав своє життя за цілісність і незалежність нашої держави, бо жорстока і кровопролитна війна, віроломно розв’язана росією вириває з життя кращих з кращих.

Присутні мали змогу переглянути в «Кімнаті мужності і незламності», ініційованій волонтерами Благодійної організації «Благодійний фонд «Янголи Миру та Добра» понад 300 воєнних експонатів: документи, фотографії, нагороди, особисті речі учасників бойових дій, зразки зброї, медичні інструменти, понад 20 різних тубусів, 200 шавронів та ін.

З 15 січня у Ланчинській книгозбірні для дорослих відкрита патріотична книжкова виставка-пам’ять, присвячена Дню Соборності України «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг». Основу виставки складають матеріали, які мають за мету поглибити знання молоді про історію творення української державності , познайомити з видатними історичними постатями, які виборювали незалежність та соборність України, а також про мужній дух українського народу.