Фото без опису

22 січня виповнилося б 90 років з дня народження історика, етнографа, музеєзнавця, культурно-просвітнього діяча, колекціонера Петра Арсенича..

Наприкінці 80-х років Петро Арсенич став одним із засновників обласного і міського товариств української мови ім. Т. Шевченка „Просвіта", „Меморіалу", Народного руху України, товариства краєзнавців ім. І. Франка. Петро Арсенич своєю невтомною діяльністю зробив чималий внесок у національне відродження Прикарпаття. Тому саме йому було доручено на Великдень 15 квітня 1990 р. підняти на міській ратуші в Івано-Франківську синьо-жовтий прапор.

Петро Іванович любив життя у всіх його проявах, його діяння різнобічні, захоплення ­- багатогранні. Це і пізнання історії рідного краю, і вагома просвітницька діяльність, спрямована на збереження нашої національної свідомості, і колекціонування давніх листівок, світлин, зразків самобутнього народного мистецтва. З нагоди 90 – річчя з дня народження Петра Арсенича в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих біля книжкової виставки проведено історико-краєзнавчі читання «Таланти краю Прикарпатського».

Надзвичайно цікавими на виставці є підбірки світлин, листівок, різноманітних документів до історії міст і сіл Івано-Франківської області, про відомих особистостей Західної України та діаспори, фольклорно-етнографічних матеріалів з Гуцульщини, Бойківщини, Покуття, які відображають національний колорит.