Фото без опису

2 лютого весь християнський світ відзначає Стрітення Господнє. У цей день у церквах освячують свічки та воду. Стрітенська свічка, як і вода, зберігається в кожній родині, бо має надзвичайну здатність допомагати у найважчі періоди життя.

В переддень свята Стрітення, 1 лютого, в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих відбувся майстер-клас з виготовлення та декорування стрітенської свічки, який провела Ірина Сенчук, вчитель трудового навчання Ланчинської гімназії.

Перед початком присутні піднесли до Господа спеціальну молитву за нашу рідну Батьківщину та Божу опіку над нашими захисниками на фронті.

Виготовляли свічку з медової вощини, адже справжня стрітенська свічка має бути зроблена з чистого бджолиного воску. Провідний методист КЗК «Центр культури і дозвілля» Марія Попович розповіла учасникам майстер-класу про історію виникнення стрітенської свічки, її християнську символіку, про силу стрітенського вогню та вірування з ним пов'язані. Кожен учасник виготовив та прикрасив свічку на свій смак, а вже на свято Стрітення Господнього, 2 лютого, власноруч виготовлену свічку можна освятити.

У церквах будуть проходити святкові богослужіння та освячення свічок, тому вони так і називаються – Стрітенські. Вважається, що Стрітенські свічки мають особливу благодатну силу. Їх використовують протягом року до наступного свята Стрітення і запалюють в особливих випадках, коли особливо потрібна допомога. У складних життєвих ситуаціях, неприємності на роботі, негаразди в сім’ї, пошуках нової роботи, тривозі за дітей і батьків, запаліть Стрітенську свічу та прость у Бога допомоги та захисту, здоров’я собі і близьким, поради як вчинити і спокою для дyші.

Вогонь церковної свічки символічно означає наш зв’язок з Вищими силами, вважається, що щира молитва при запаленій Стрітенській свічці швидше буде почута, а прохання незабаром виконане. Головне, щоб помисли були чисті.

На завершення заходу кожний учасник висловив своє побажання і зовсім не дивно, що зараз у кожного з нас одне бажання на всіх - мир, свобода, можливість жити так, як ми хочемо у себе вдома!

Тож, нехай Господь почує наші молитви, небо України стане чистим та спокійним, а ворог згине раз і назавжди!

Тримаємось, віримо і ніколи не здамося!