Фото без опису

«Нема любові понад ту,

Що окропила кров'ю Крути,

І ту гарячу кров святу

Повік Вкраїні не забути.»

Сьогодні, 29 січня, Україна відзначає та вшановує пам’ять героїв Крут, які 106 років тому боролися та загинули за вільну Україну. В Ланчинському ліцеї жалем і смутком огорнув усіх присутніх захід "Крути". Ведучі – Дарина Петровська, Аліна Маковійчук, Олег Волощук та Денис Кінашевський зазначили, що ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей, найкращих представників українського студентства. «Понад все вони любили свій коханий край», – писав Павло Тичина. Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. У цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.

Здобувачі освіти реально, майстерно відтворили одну з найтрагічніших сторінок нашої історії. Показали всю мужність, відвагу і любов до своєї Вітчизни юних патріотів та проводиться паралель між сучасними подіями, війною росії проти України.

Провідний методист КЗК "Центр культури і дозвілля" Марія Попович представила книжкові виставку "Пам'ятай про Крути!"

Хвилиною мовчання присутні вшанування загиблих під Крутами. Пісню «Українське сонце зійшло» у виконанні Олесі Кінашевської слухали зі сльозами на очах.

Тож гордімося нашою Україною, її відважними героями. Нехай пам'ять про тих, що загинули під Крутами, буде вічною!