Поетична година "Героїчний подвиг не канув в забуття"

Багато було великих історичних подій в Україні і подія, що займає окреме місце – чин українських крутянців, величчю героїзму і жертви назавжди залишаться в пам'яті нащадків. Вона закарбована в душі і серці українського народу і передаватиметься від батька до сина, з роду в рід, з покоління в покоління, як героїчний і патріотичний подвиг української молоді.       Щоб вшанувати і прославити подвиг молодих юнаків, які жертовно загинули в бою під Крутами в Ланчинській міській бібліотеці для дітей провели поетичну годину "Героїчний подвиг не канув в забуття".Бібліотекарі підготували екскурс в історичне минуле тогочасних подій. Учні 10-а класу Ланчинського ліцею поетичними рядками і хвилиною мовчання вшанували героїв, що стали єдиною обороною України, і сьогодні з небес дивляться на нас живих і утверджують віру, що вільна Україна вічна, як вічна пам'ять про героїв Крут.     Сучасні поети не байдужі  до історії України, редактор, член літстудії "Бистрінь" Мирослава Гордєєва-Мельник схвильовано та з тривогою в душі читала вірші "Не плачте, мамо...", "Такий був білий сніг". У щирих поглядах старшокласників відчувалося співчуття і захоплення, одностайність і готовність повторити самим подвиги ровесників.         Педагоги Ланчинського ліцею Іванна Сенчук і Леся Іваночко провели паралелі між подвигом героїв Крут та героями російсько-української війни, наголосивши про необхідність згуртованості та єдності українського народу.       Жертовна любов зародилася в серцях молодих людей, найкращих представників українського студенства. Україна пишається молодими Героями. Пам'ять про них і та велична слава за яку вони боролися - невмируща.

Тематичний вечір "Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг"

День Соборності України - 22 січня 1919 року  ввійшло до національного календаря як велике державне свято. Саме цього дня сто років тому на Софіївській площі у Києві урочисто проголосили Акт Злуки між Українською Народною Республікою і Західноукраїнською Народною Республікою, що символізувало незалежну, соборну Україну.

Майстер-клас "Всі візьмемося за руки, бо один ми рід"

  22 січня особливий день в історії України. 100 років тому Директорія  Української Народної Республіки проголосила Акт Злуки всіх українських земель в єдину Українську державу, і саме цей день прийнято відзначати як свято - День Соборності України.       Боротьба українського народу за соборність своїх земель - одна із важливих сторінок в історії України. З цієї нагоди в Ланчинській міській бібліотеці для дітей провели майстер-клас "Всі візьмемося за руки, бо один ми рід". Керівник гуртка, Ірина Сенчук запропонувала "хобіляндівцям" виготовити плакат до Дня Соборності. З натхненням і наполегливістю діти взялися до роботи. На великому ватмані паперу наклеїли  україночку, що символізує велику і неподільну Україну. Дівчатка з захопленням клеїли віночок та намистинки прикрашаючи образ. Хлопчики робили відбитки своїх рук на жовто-синьому папері і вирізали їх. Потім склали долоньки і створили рукостискання, що символізує єдність. На окремих смужках паперу написали регіони України: Галичина, Надніпрянщина, Полісся, Буковина, Слобожанщина, Поділля, Причорномор'я, Карпати і вклеїли у віночок дівчини-України. На плакаті зробили написи "Ми -єдині", "Ми - українці". Наталія Яремин, завідувач бібліотекою підготовила екскурс в історію про виникнення свята.

Фолькльорні посиденьки "Колядують зорі на Різдво"

Різдво...Це коли оселя наповнюється пахощами хвої і різнокольорові мерехтливі вогники сяють на ялинці. Дітвора з нетерпінням чекає намріяних подарунків, коли дорослі і малі поринають у казкову феєрію свят. Щоб глибше пізнати звички і традиції святкування Різдвяних свят в рідному селищі, керівник гуртка Наталія Балабан запропонувала гуртківцям "Літературної творчості" завітати в дитячу бібліотеку на фолькльорні посиденьки "Колядують зорі на Різдво". Наталія Яремин привітала гостей з різдвяними святами і розповіла про традиції святкування Різдва в Україні. Цікаві розповіді про звичаї святкування в рідному краї "Трьох Празників" підготували бібліотекарі Марія Дем'янчук і Галина Захарчук. В теплій і затишній обстановці гості весело із піднятим настроєм колядували і щедрували, бажаючи присутнім та один одному добра, миру і здоров'я.

Відпочиваючи читаємо

11 липня працівники Добротівської бібліотеки Леся Микитишин та Марія Христан зустрілися з дітьми, які відпочивають в резиденції УГКЦ. Обговорили питання дозвілля та читання літератури.     Бібліотека має можливість надати їм читати крім художньої ще літературу релігійної тематики. Також бібліотека має рекомендовані Міністерством освіти списки читання на літо за шкільною програмою.