Акція "Творімо добро разом"

Акція "Творімо добро разом"

     24 грудня учні 8-А класу Ланчинської гімназії відвідали паліативне відділення Ланчинського центру терапевтичної та паліативної допомоги з класним керівником Ганною Голіней і завідувачкою Ланчинської бібліотеки для дітей Наталією Яремин. Діти разом з подарунками завітали до одиноких, хворих людей. Щире дитяче спілкуваття, теплі слова, посмішки принесли хворим часточку домашнього тепла і затишку. Гості привітали медиків та їхніх пацієнтів з прийдешнім Новим Роком і Різдвом Христовим колядою "Пане господарю". Час проведений у лікарні став для дітей не тільки проявом для милосердя а й вагомим уроком моралі та людяності.

Новорічна майстерня "Різдвяний віночок - оберіг родини"

Новорічна майстерня "Різдвяний віночок - оберіг родини"

        Наближається найсвітліше свято року - Різдво Христове! Ми завжди з нетерпінням чекаємо цього свята, щоб разом з рідними і близькими друзями порадіти народженню Спасителя. В Україні є традиція прикрашати вхідні двері декоративними вінками. Зазвичай для них використовують ялинкові гілки, але й можна виготовити їх із різних підручних матеріалів. Цього року наша бібліотека провела майстер-клас з "Хобіляндівцями", виготовлення креативних новорічних віночків своїми руками. Чудовий, повітряний матеріал фатин, порізаний на кусочки, призібраний у сужки, а ще коли діти  вклали часточку своєї фантазії і новорічних прикрас то в нас вийшла гарна прикраса до Нового року. Це не лише прикраса, але й оберіг. Якщо повісити його на двері, то він обов'язково захистить усю родину від негараздів, принесе щастя і достаток у дім.  То нехай буде злагода і мир  у домівках українських дітей! 

Година спілкування "СНІД: подумай про майбутнє - обери життя"

Година спілкування "СНІД: подумай про майбутнє - обери життя"

     Щороку, 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. ВІЛ / СНІД - глобальна проблема, що несе серйозну загрозу для людства. Особливо для молоді  приділяється велика увага  популяризації здорового способу життя і профілактики хвороби.      З ініціативи завідувачки Лачинської міської бібліотеки для дітей  Наталії Яремин і вчителя Ланчинського ліцею імені Юрія Шкрумеляка- Люби Дем'янчук, організувано годину спілкування "Снід: подумай про майбутнє - обери життя". Захід розпочали з того, що всі присутні прикріпили червону стрічку- символ боротьби зі СНІДом. З цікавістю і уважно учні 8-х класів слухали  Ірину Тодорів- завідувачку Ланчинської ЦПМСД. Дитяча лікарка змістовно розповіла  що таке ВІЛ/СНІД, способи передачі вірусу від людини до людини, симптоми хвороби та шляхи попередження захворювання. Під час спілкування з фахівцем діти отримали вичерпну відповідь на питання, що їх хвилювали.    Своєчасне попередження, звернення до лікаря, обізнаність, безпечна та свідома  поведінка молоді - найкращий шлях уберегтися від хвороби. Саме кожен із нас повинен зрозуміти, шо його здоровя, в його руках!                                                                                         

Віче "Майдан гідності - нескорені герої"

Віче "Майдан гідності - нескорені герої"

   21 листопада 2019 року на подвірї Ланчинської бібліотеки для дітей відбулося віче присвячене революції Гідності.  В цей день ми знову згадуємо тих, хто підняв прапор боротьби за нашу свободу на Майдані. Лаконічно з трепетом в душі ведучі Наталія Яремин і Віра Брунько нагадали односельчанам, що Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції -  революція Гідності - 2013року і Майдан - 2014року, який продемонстрував європейський вибір, гідність і прагнення до свободи українського народу.