Презентація книги Бориса Гошка "Тил"

Презентація книги Бориса Гошка "Тил"

 14 жовтня українці святкують День козацтва та День захисника України. Свято мужності і героїзму захисників незалежності, військових традицій і перемог українського народу. З нагоди  цих величних свят в тісній співпраці Ланчинська міська бібліотека для дітей і Ланчинська гімназія провели презентацію книги Бориса Гошко "Тил". 

День відкритих дверей «Бібліотека – твоє вікно у світ..»

День відкритих дверей «Бібліотека – твоє вікно у світ..»

  30 вересня - день знаковий і урочистий. Саме цього дня бібліотекарі відзначають своє професійне свято - Всеукраїнський день бібліотек. Цього дня у Ланчинській міській бібліотеці для дітей відкриті двері для всіх бажаючих. День відкритих дверей розпочався на подвір’ї бібліотеки зі святкових вітань читачів Ланчинської гімназії і життєрадісної музики. Приємно було почути слова вдячності від ведучих свята Наталії Балабан і Ганни Голіней. Учні Ланчинської гімназії з трепетом в душі декламували віршовані побажання для працівників книгозбірень. Теплим, поетичним і прозовим словом привітала бібліотекарів з святом Марія Яновська, поетеса, член літстудії "Бистрінь". Гарним співом та професійним виконанням порадували всіх присутніх брати Роман і Володимир Малярчуки.  Учасники танцювальної студії " Максимум" (керівник Ольга Іваночко) провели святковий флешмоб "А ми читаємо!" і привернули увагу присутніх до книги і читання.  Дякуємо за вдячні відгуки наших користувачів та друзів бібліотеки, адже ми працюємо для Вас!  

Майстер-клас "Осінні їжачки"

Майстер-клас "Осінні їжачки"

 Осінь... Така різна, загадкова і неповторна. Різнокольорові пейзажі, зміни в природі надихають до творчості. Керівник гуртка "Хобіляндія"  чергове заняття присвятила - їжачку.  Бібліотекарі підготували для читачів загадки і цікаву розповідь. Діти ділились вражаннями від спостережень за звірями. Ірина Василівна  запропонувала власноруч виготовити паперових їжачків. Діти з охотою прийнялися до роботи. З допомогою паперу, клею та фломастерів, проявивши свою фантазію, створили симпатичні вироби. У кожного вийшов свій особливий їжачок: у когось добрий, у когось веселий, у когось сумний.   Але, головне, що робота власними руками викликала у  дітей позитивні емоції і гарний настрій.

Бібліоквест "А у нас - все для вас"

Бібліоквест "А у нас - все для вас"

У переддень відзначення Всеукраїнського дня бібліотек вчителька 2-А класу Ланчинського ліцею Світлана Голіней відгукнулась на пропозицію бібліотекарів провести захід у книгозбірні і познайомити школярів з книжковими скарбами. Юні відвідувачі познайомилися з розмаїттям цікавих яскравих книг та журналів, що новенькими палітурками посміхнулися до маленьких читайликів. Бібліотекарі розповіли багато цікавого зі світу книги та історії бібліотеки. Як підсумок заходу діти прийняли участь у цікавому квесті і літературно-казкововій вікторині"Сторінками улюблених казок - разом" та перевірили отримані знання. Дітям сподобався захід про що свідчили слова вдячності. Багато школярів виявили бажання стати читачами нашої бібліотеки і пообіцяли, що книги для них будуть найкращими друзями.

Виставка - реквієм "Молюсь, Вкраїно, за твоїх героїв"

Виставка - реквієм "Молюсь, Вкраїно, за твоїх героїв"

      29 серпня - оголошено Днем скорботи та пам'яті за загиблими в зоні АТО. На абонементі Ланчинської міської бібліотеки для дітей влаштовано виставку-реквієм "Молюсь, Вкраїно, за твоїх героїв", матеріали, якої розповідають про військові події на сході України. Наталія Яремин, завідувач бібліотекою для дітей презентувала монографію "У полум'ї борні за Україну", яка покликана розповідати нащадкам про участь жителів нашого селища у доленосних подіях російсько-української війни. Сподіваюся, що ми долучилися до великої справи, виховання молодого покоління справжніми патріотами, готових завжди стояти на варті миру і соборності України.       Хвилиною мовчання пом'янули воїнів, які віддали своє життя за наше славне майбутнє, за нашу рідну Батьківщину.

Інформаційний калейдоскоп "Сторінками книжкового літа"

Інформаційний калейдоскоп "Сторінками книжкового літа"

Літні канікули в розпалі. Це прекрасна пора для змістовного відпочинку, веселих розваг з друзями та читання улюблених книг. Як відомо у книг канікул не буває, тому наші читайлики завжди з нетерпінням чекають зустрічі з літературними новинками. Книжкові знайомства надзвичайно цікаві. У цьому переконалися педагоги та вихованці дитячого табору "Веселкове літо", коли вони прийшли на майданчик біля Народного дому, щоб взяти участь в літніх читаннях, організованих бібліотекарями Ланчинської дитячої бібліотеки. "Сторінками книжкового літа" - саме таку назву мав захід, метою якого було ознайомлення учнів з новинками дитячої літератури, а також з літературою для читання по шкільній програмі. На початку зустрічі діти із цікавістю ознайомилися з яскравими книжковими викладками "Книжечка новенька дітям до серденька" і " На допомогу шкільній програмі", на якій були представлені твори українських та зарубіжних улюблених  дитячих письменників. Найвибагливіші читачі знайшли для себе книжкову родзинку, і наввипередки демонстрували свої захоплення читаючи в голос книгу що припала до душі. Коли шанувальники книги задовільнили свої літературні вподобання, ведуча заходу - завідувач бібліотекою Наталія Яремин запропонувала присутнім прийняти участь в літературній вікторині "Книжковий ерудит". Діти залюбки продемонстрували свої акторські здібності під час рухливої гри - імітації "Впізнай героя твору".        Бібліотека під відкритим небом та літні читання сприяють змістовному відпочинку дітей, комфортного середовища для дружнього спілкування з ровесниками та популяризації бібліотеки і читання серед дітей. Відпочинок з книгою - це завжди весело, цікаво і пізнавально.

Літературна вікторина "У казки на гостинах"

Літературна вікторина "У казки на гостинах"

      Літо - це найбажаніша і найщасливіша пора року для дітей. Під час літніх канікул працівники Ланчинської бібліотеки для дітей у співпраці з педагогами Ланчинського ЦДЮТ провели цікаву вікторину на свіжому повітрі. Наталія Яремин, завідувач дитячої бібліотеки запросила учасників табору "Веселкове літо" на казкові гостини. Діти залюбки поринули в захоплюючий світ доброї і мудрої казки. Літературний поєдинок виявився змістовним та емоційним і кожен проявив себе як гарний знавець казок. Цікавими для них були конкурси "Телеграма від казкового героя", "Розминка", "Загадки казкових героїв". Неабиякий азарт  викликав пісенний конкурс.