Ірина Яцура - учитель, грамадський діяч, поетеса. Талановита жінка, грамадська діячка Надвірнянщини залишила після себе дев'ять поетичних збірок, які користуються великою популярністю серед юних читачів. А ще вона залишила добру пам'ять про себе і передчуття прекрасного. Поезія Ірини Яцури стала для всіх відрадою несподіванкою, струменем душевного тепла, що дає наснаги, збуджує думки і очищує помисли. Громадська лірика Ірини Яцури завжди вивірена й відкрита. Її муза не мовчить, а глаголить, для поетеси слово - це духовний зв'язок з часом, з новим життям її народу. У віршах "Україні",  " В Україну вертайся", "Крок у безсмертя", "Молитва нескореної чайки" та інших лунає голос справжньої патріотки своєї країни. Оте проникнення болем за долю України стали смислом життя поетеси, її молитвою в передновок, щоразу новим воскресінням її душі. Не зупинилася вона на поезії лише лише для дорослих. Поетеса підготувала і випустила чотири дитячі книжки "Таїни плаїв смерикових", "Парашутики кульбабок", "Спомин літа" і " З тополею до сонця помолюсь". 

    З нагоди відзначення  75 - річчя від дня народження поетеси в Ланчинській бібліотеці для дітей розгорнули книжкову викладку літератури. Користувачі мали змогу ознайомитися з життєвим і творчим доробком Ірини Яцури.

 

                                                             

 

 

    

 

 

                                               

 

                                                                                               
              Поетеса була взірцем працьовитості, вірного служіння слову, справжня патріотка, яка понад усе любила Україну, рідний край та його людей збережеться в наших серцях і в серцях тих, котрі знали її, шанували і любили, котрі черпали людяність, добро, красу, шляхетність з її талановитої поезії.