Фото без опису

  Ірина Яцура - учитель, грамадський діяч, поетеса. Талановита жінка, грамадська діячка Надвірнянщини залишила після себе дев'ять поетичних збірок, які користуються великою популярністю серед юних читачів. А ще вона залишила добру пам'ять про себе і передчуття прекрасного. Поезія Ірини Яцури стала для всіх відрадою несподіванкою, струменем душевного тепла, що дає наснаги, збуджує думки і очищує помисли. Громадська лірика Ірини Яцури завжди вивірена й відкрита. Її муза не мовчить, а глаголить, для поетеси слово - це духовний зв'язок з часом, з новим життям її народу. У віршах "Україні",  " В Україну вертайся", "Крок у безсмертя", "Молитва нескореної чайки" та інших лунає голос справжньої патріотки своєї країни. Оте проникнення болем за долю України стали смислом життя поетеси, її молитвою в передновок, щоразу новим воскресінням її душі. Не зупинилася вона на поезії лише лише для дорослих. Поетеса підготувала і випустила чотири дитячі книжки "Таїни плаїв смерикових", "Парашутики кульбабок", "Спомин літа" і " З тополею до сонця помолюсь". 

    З нагоди відзначення  75 - річчя від дня народження поетеси в Ланчинській бібліотеці для дітей розгорнули книжкову викладку літератури. Користувачі мали змогу ознайомитися з життєвим і творчим доробком Ірини Яцури.

 

Фото без описуФото без опису

                                                             

 

 

    

 

 

Фото без описуФото без опису

                                               

 

                                                                                               
              Поетеса була взірцем працьовитості, вірного служіння слову, справжня патріотка, яка понад усе любила Україну, рідний край та його людей збережеться в наших серцях і в серцях тих, котрі знали її, шанували і любили, котрі черпали людяність, добро, красу, шляхетність з її талановитої поезії.