Інформація щодо запровадження свята досить стисла. Вважається, що День доброти було започатковано у 1995 році в американському містечку Денвері (штат Колорадо). А згодом, в 2004 році свято вперше відзначили вже в Океанії – у Новій Зеландії.

Офіційно відзначати свято на міжнародному рівні вирішили представники руху доброти. Це відбулося у 1998 році в Токіо. Поступово до святкування приєдналися інші країни.

Сьогодні свято активно відзначають у США, Канаді, Японії, Таїланді, Сінгапурі.

Віднедавна День прояву доброти святкують і в Україні.

День спонтанного прояву доброти є незалежним святом, яке жодним чином не пов’язане з політикою та релігією. Водночас в цей день закликають кожну людину творити добро, оскільки воно є надзвичайно важливим для розвитку людяності та милосердя. Ще одна особливість – спонтанний характер свята. Це означає, що добро чиниться стосовно людини, яка зовсім не очікує на прояв милосердя.

Ідея цього свята полягає в тому, щоб зробити світ кращим, поширивши трохи світла навколо. Підніміть настрій іншої людини своїми словами, зробіть компліменти за зовнішній вигляд – усі ці речі можуть допомогти по-справжньому допомогти тим, у кого поганий день.

Бути доброю людиною у цьому світі не завжди легко. А робити добрі справи, не очікуючи чогось у відповідь, не завжди просто. Інколи цьому потрібно вчитись не один рік. Робити це можна і за допомогою мудрих порад, багато з яких розміщено в книгах Ланчинської міської бібліотеки для дорослих . Провідний методист Марія Попович підготувала відео- добірку мудрих цитат про доброту від українських письменників.