Фото без опису

  Повноводнішою стала літературна ріка України, коли після довгого замовчування, як ніби після великої повені,  в неї влилися поетично-прозові потоки таланту Юрія Шкрумеляка. В нашому рідному селищі, в цій мальовничій долині, де норовливий Прут криштально-чистими водами з-під Говерли квапиться до Дунаю, і народився поет, письменник, літописець, підхорунжий січових стрільців, правдивий патріот України.

Поезія нашого земляка актуальна і сьогодні.  Тому, у тяжкий для нашої країни час, ми не маємо права забувати про таких людей, як Шкрумеляк та багато-багато інших, які в різні часи боролися і продовжують боротьбу за  волю і незалежність батьківщини.

18 квітня в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих в рамках заходу «Шкрумелякові читання», за ініціативи КЗК «Центр культури і дозвілля», проведенно поетичний марафон творів славного земляка. До книгозбірні завітали ліцеїсти 10-А , які трепетно та зворушливо декламували вірші «За рядами ряди» -  Яна Дяченко та Віталія Волощук; «Отче наш!» - Софія Кузяк і Аліна Косюк; «Ідім до них» прозвучав від Анни Півторак.

Та неймовірно артистично пройшла   інсценізація твору Юрія Шкрумеляка «Цвітка на могилі», за участі провідного бібліотекаря Любові Дутчак, ліцеїстів Дарії Дем’янчук та Назарія Дутчак.

 

Наприкінці заходу  вірш-посвяту Лілії Щербатюк «Славний ланчинець» прочитала учениця гімназії Аліна Герасим’юк.

Тож, нехай живе серед нас світла пам'ять про самовідданого трудівника на ниві духовності, людини великого серця, нашого земляка, Юрія Шкрумеляка. І не поглине забуття його прекрасні творіння, які не дадуть нам забути, хто ми, чиї сини, яких батьків.

Пам’ятаймо про тих, хто поклав своє життя на вівтар України!

Слава Україні!Героям Слава!