Фото без опису

10 квітня в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих в рамках обласної акції " Ментальне здоров'я: як подбати про себе" та з нагоди Всесвітнього дня здоров'я, який відзначали 7 квітня-проведено годину спілкування

"ПСИХІЧНЕ ЗДОРОВ'Я ДІТЕЙ ВАЖЛИВЕ - І ЦЕ СТОСУЄТЬСЯ КОЖНОГО"

Реалії сьогодення змусили кожного з нас відчувати себе більш пробудженими, уважнішими один до одного та до подій навколо. Це випробування для нашої психологічної стійкості. Усі ресурси психіки зосереджені на тому, щоб допомогти впоратися з раптовим болем. Стресовий розлад людей під час війни є здоровою реакцією психіки на нездорові обставини.

Важливо вчасно помічати ознаки стресу та обов’язково необхідно слідкувати за власним психологічним станом.

Перш за все потрібно дотримуватися психічної гігієни. Провідний бібліотекар Любов Дутчак розказала деякі приклади психічної гігієни.Також зосередила увагу ліцеїстів топ 5 способів "Як подбати про психічне здоров'я", навела 5 ознак "Доброго психічного здоров'я та назвала 5 сигналів, які потребують уваги. Представила презентацію " Вправи для зміцнення ментального здоров'я" , деякі з них діти мали можливість виконати.

Розслаблення – основа відпочинку та боротьби зі стресом . Психолог Ланчинського ліцею Наталія Бойчук провела з присутніми вправу по медитації

" 5 хвилин для заспокоєння".

Завдяки вправам та порадам, які сьогодні прозвучали, учні зможуть підтримувати душевну рівновагу, запобігти психічним проблемам, які можуть негативно вплинути на них.

Використовуючи ці практики, вправи вони неодмінно відчують результат, який позитивно впллине на загальне психічне здоров’я.

Бережіть психічне здоров’я як власне, так і тих, хто поряд !