Фото без опису

Ми – не забули,

Ми - пам'ятаємо...

Березень для нашого односельчанина Василя Шеремета особливий, адже цього місяця він народився і цього ж місяця покинув цей світ. Він став сотим бійцем Небесної Сотні.

Небесна Сотня - це перші герої російсько-Української війни, героїчного, але водночас надзвичайно болісного протистояння для всіх українців.

Це події пам'яті про українців, які загинули за честь, за гідність, за волю, за право бути українцями.

22 березня у Ланчинській міській бібліотеці для дорослих, в рамках обласної акції " Герої нашого часу", ініційованої Івано- Франківською обласною універсальною бібліотекою імені І.Франка, проведено година пам’яті вшанування Василя Шеремети, нашого односельчанина. Цього року йому виповнилося би 75…, але він назавжди залишився 65 –ти річним. Головними цінностями для Василя було почуття гідності і честі та право бути Українцем на своїй землі. Був поранений на Майдані, лежав у київській лікарні та врятувати його, на жаль, не вдалося і 7 березня приєднався до журавлиного ключа, що полинув у вирій вічності.

Провідний методист КЗК Марія Попович розповіла ліцеїстам про відвагу, силу духу і стійкість нашого односельчанина та всіх громадян, які віддали найдорожче ‒ життя ‒ під час Революції гідності (листопад 2013 року ‒ лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Вони гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність.

Історія України мала багато трагічних періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою знищення. Але завжди у такі періоди найкращі сини і дочки України піднімались на захист своєї землі.

20 лютого 2014 року став днем початку нової історії нашої держави. Тоді Україна на повні груди вдихнула повітря, насичене горем і журбою…

Нам завжди болітимуть їхні рани… Наші серця назавжди обпалені сльозами їхніх матерів і батьків, дружин і дітей, братів і сестер…

Небесну Сотню пам’ятатимуть завжди, про них обов’язково знатимуть прийдешні покоління, бо Герої не вмирають!

Ми - не забули,

Ми - пам'ятаємо.

І хоч ця битва ще триває

У цей скрутний для України час,

Однак надія серце зігріває

Небесна Сотня молиться за нас.

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

#обласна_акція_Герої_нашого_часу