Фото без опису

Питання безбар’єрності в Україні важливе і актуальне. Безбар’єрність означає забезпечення рівних можливостей та доступу для всіх, незалежно від їхнього фізичного, інтелектуального, психологічного стану. Важливо створити умови, в яких люди з обмеженими можливостями можуть активно брати участь у суспільному житті, працювати, отримувати освіту та доступ до послуг, які надаються всім громадянам.

В країні була створена «Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору до 2030 року», ініційовані професійні дискусії, запущені рекламні кампанії. Але з початком великої війни проблема безбар’єрності стала актуальною як ніколи, адже тисячі українців отримали травми внаслідок бойових дій, і зараз вчяться життю в незвичній для себе реальності.

Створення безбар’єрного середовища в бібліотеці – це важлива задача, оскільки бібліотеки повинні бути доступними для всіх груп населення, включаючи осіб із різними видами обмежень та потребами. Наразі наша країна стикається з численними викликами, бібліотеки виконують нові соціальні функції у відповідь на запити суспільства та громад, з’являється все більше прикладів безбар’єрних рішень бібліотек.

У Ланчинській міській бібліотеці для дорослих - для тих, хто не в змозі відвідувати бібліотеку з певних причин, працює “Домашній абонемент” – послуга книгоношення для читачів.

5 квітня провідний бібліотекар Любов Дутчак доставила книги читачу Станіщуку Ярославу Дмитровичу додому.

Скористатися цією послугою можуть люди: похилого віку; з інвалідністю, котрі не можуть самостійно дістатися бібліотеки.