Всеукраїнський тиждень дитячого читання

       До 120-річчя з Дня народження Наталі Забіли, улюбленої української письменниці усіх малюків України. ЇЇ цікаві вірші , казки, оповідання знають всі діти. Життєствердність, любов до справедливості, світла і тепла це - мистецький світогляд, який лежить в основі її творчості.

"Україна в строю"

   В рамках проведення Тижня дитячого читання Ланчинська міська бібліотека для дітей та учасники літературної студії ГО "Бистрінь" ім. Н.Чира презентували альманах " Україна в строю". Літстудійці - це гроно письменників - краян, які пишуть по - різному, мають різний стиль та жанр, але їх всіх об'єднує любов до Слова і до України. З болем і гіркотою в душі пропускають сумні звістки про втрату на фронті кращого цвіту патріотів волелюбної країни. Поети і письменники борються з ворогом СЛОВОМ. Співавтори збірки: М. Гордєєва-Мельник, Г. Дем'янчук, Галина Христан, Марія Яновська і юні шанульники поезії ( читачі 9-б класу класний керівник В. Маковійчук) Ланчинської гімназії читали вірші із книги. Окрасою заходу були патріотичні пісні у виконанні квартету"Зелен колос" (керівник О.Гасько). Хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих героїв. Модератор заходу провідний бібліотекар Н. Яремин.      Нехай у хвилини тиші до бійця долине милозвучне українське слово, донесе тиху, спокійну атмосферу і нагадає, що Вас чекають вдома живими з перемогою.

«А ми чекаємо на ту весну, як мир на крилах принесуть лелеки"»

       Весна. Надворі стає все тепліше і тепліше, оживає природа. З теплих країв прилітають птахи, саме вони символізують кінець зими і прихід весни. Багато птахів в цю пору повертаються на Україну, та чомусь, саме до лелек в народі  особлива любов і шана. Чи то за вірність, чи може, просто за схожість їхньої долі з людською.       В Ланчинській бібліотеці для дітей в тісній співпраці з вчителькою біології Любою Голіней провели захід для учнів 7-а і 7-б класів Ланчинської гімназії.  Люба Михайлівна підготувала цікаві факти про лелеку, як народного символа  українців. Діти уважно слухали цікаву розповідь педагога про зимування і гніздування, як заводять і годують свої сім’ї птахи. Учні читали  реферати, поговірки, з цікавістю слухали легенди та прислів'я про бузьків. Читачі з задоволенням прийняли участь у вікторині «Знайомі незнайомці» та в конкурсі «Народні (анограми) назви веселиків». По особливому, щемливо  звучала пісня « Лелеки» у виконанні Оксани Гасько, директора «Центр культури і дозвілля». Провідний бібліотекр Наталія Яремин підготувала книжкову викладку літератури « Лелека- живий символ України» і привернула увагу присутніх до необхідності дбайливого ставлення до птахів. Лелека - вірний син своїх країв. Недарма воїнів, які загинули за свій край, порівнювали з цими чудовими птахами. Хвилиною мовчання вшанували ГЕРОЇВ нашого селища , які віддали за нас найцінніше - життя.

"Діти України читають"

  Читачі Ланчинської міської бібліотеки для дітей приєдналися до участі у читацькому марафоні "Діти України читають". Андрушко Надія 12 років, смт.Ланчин, Івано-Франківська область, Українські народні казки.

Увага конкурс!

      Кожна країна має своїх героїв, творчість котрих стала голосом свободи і боротьби за незалежність. В Україні це насамперед - Тарас Шевченко, в США,  наприклад- Майя Анджелу... А в Угорщині - Шандор Петефі. І на вшанування 200-річчя від дня його народження Національна бібліотека  України для дітей оголошує конкурс читців поезії "Стукіт серця Петефі на берегах Дніпра". Якщо вам від 11 до 18 років, оберіть улюблений вірш авторства Петефі  зачитайте його на місцевому етапі конкурсу. Переможці обласних етапів змагатимуться за призи від Посольства Угорщини в  Україні у гранд-фіналі!