"Бій під Крутами - сходинка до Соборності України!"

     29 січня в Україні відзначають 106-ту  річницю бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників і захисниць України, які борються проти російського окупанта.  Читачі Ланчинської міської бібліотеки для дітей взяли участь у селищному віче пам’яті «Бій під Крутами – сходинка до Соборності України!». По-особливому трепетно та актуально звучав вірш-посвята Іванни Долі «Героям Крут та сучасним українським воїнам» у виконанні читачки 6-в класу Марічки Мельничук. Дякую ведучим заходу: Климко Тетяні, Гоцяк Ярині, Дяченко Вікторії, ученицям 8-б класу Ланчинського ліцею за участь у заході.

" Ідея соборності в цитатах видатних українців"

      Щороку 22 січня у день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) Україна відзначає День Соборності.  З нагоди  свята у спільній співпраці читачі 8-б класу ( класний керівник Галина Іваночко) Ланчинського ліцею записали відеоролик цитати видатних українців: письменників, поетів, державних діячів, які народилися в різні часи, але об‘єднані величезною любов‘ю до Батьківщини. Свого часу вони внесли вагомий внесок у відродження нашої країни, збереження української мови, віри та наших славетних традицій. Ідея  соборності була і залишається національною цінністю українців.

«Чарівне слово «Дякую»

    Щороку 11 січня в світі відзначається ввічливе свято - Міжнародний день «дякую». Цей день покликаний нагадати людству про важливість виховання  та вміння висловлювати вдячність. Дружньою компанією зібралися (учні 5-б класу, класний керівник Валентина Обморшева) Ланчинського ліцею на майстер-клас, переглянули відео ролики про історію свята. В теплій, доброзичливій атмосфері зробили симпатичні, патріотичні сердечка і сказали «Дякую» нашим героїчним Збройним Силам, всім українським  воїнам, що боронять нашу святу землю від московської орди.