" І лине над землею Шевченкове слово"

       На ознаменування 209-ої річниці від дня народження генія, пророка Тараса Григоровича Шевченка в Ланчинській бібліотеці для дітей підготували книжкову виставку-портрет "І лине над землею Шевченкове слово". Виставка призначена допомогти користувачам книгозбірні глибше усвідомити цінність Шевченкового Слова, поглибити знання про його коротку, трагічну і водночас величну долю.  Софія Русу учениця 6-А класу Ланчинської гімназії у вірші "Ой три шляхи широкії...", передає сумний роздум про безталанну долю України. Скільки б не минуло років, пам'ять про великого Кобзаря завжди залишається з українцями в їхніх серцях і думках.

Всеукраїнський конкурс із правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих» до Дня Конституції України!

       «Це ж було вже!» — мабуть, подумаєте ви — і не помилитесь: бо це легендарне повернення Всеукраїнського конкурсу із правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих» до Дня Конституції України! І він стартує вже 27 лютого!

"Війна голосами дітей"

       Війна... 24 лютого... Це страшне слово увірвалося в життя кожного українця. Дитинство, яке вбила війна, і назавжди розділила життя дітей на "до" і "після". Юля Півторак, читачка 7-б класу Ланчинського ліцею у власному вірші "Війна"  засудила злочинні дії російських окупантів проти українських дітей. Дівчинка вірить в перемогу ЗСУ і надіється на покарання для рашистів.

"Мова кожного народу - неповторна і своя ..."

 21 лютого в Україні і світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Сьогодні свято одне з особливих свят в нашій країні. Для юних шанувальників рідного слова в Ланчинській міській бібліотеці для дітей організували святкову зустріч "Мова кожного народу - неповторна і своя...". Поетеси Мирослава Гордєєва-Мельник і Марія Яновська, вчителька Галина Іваночко  розповіли про виникнення писемності, історію виникнення свята та розвиток української мови. Читачі 7-Б класу Ланчинського ліцею (класний керівник Галина Іваночко) декламуали вірші про рідну мову. Модератор заходу провідний бібліотекар Наталія Яремин.

"Акція подаруй бібліотеці книгу!"

       Вау! Друзі! У нас прекрасні новини - нам дарують книги! Наші читачі неймовірні! Сьогодні, в День дарування книг знов поповнення бібліотечного фонду. На цей раз від поетеси Марії Яновської, Аліни Косюк  і Марічки Мельник, читачок 9-А класу Ланчинського ліцею. Бібліотека висловлює щиру подяку благодійникам, які не байдужі до нас в час війни. Знаючи потреби книгозбірні в літературі, вони вирішили допомогти та подарували нам власні книги.

"Валентинка для воїна"

        Напередодні Дня закоханих для читачів 5-х класів Ланчинської гімназії організували майстер-клас "Валентинка для воїна". Ведуча заходу бібліотекар Наталія Яремин розповіла про історію свята і традиції святкуання  різних країнах. "Хобіляндівці" з задоволенням зробили власними руками оригінальні "валентинки" у вигляді патріотичних сердечок. Подарунки зігріті теплом і щирою вдячністю будуть передані захисникам, які  нині боронять нашу країну від російського окупанта.