"Акція подаруй бібліотеці книгу!"

"Акція подаруй бібліотеці книгу!"

       Вау! Друзі! У нас прекрасні новини - нам дарують книги! Наші читачі неймовірні! Сьогодні, в День дарування книг знов поповнення бібліотечного фонду. На цей раз від поетеси Марії Яновської, Аліни Косюк  і Марічки Мельник, читачок 9-А класу Ланчинського ліцею. Бібліотека висловлює щиру подяку благодійникам, які не байдужі до нас в час війни. Знаючи потреби книгозбірні в літературі, вони вирішили допомогти та подарували нам власні книги.

"Валентинка для воїна"

"Валентинка для воїна"

        Напередодні Дня закоханих для читачів 5-х класів Ланчинської гімназії організували майстер-клас "Валентинка для воїна". Ведуча заходу бібліотекар Наталія Яремин розповіла про історію свята і традиції святкуання  різних країнах. "Хобіляндівці" з задоволенням зробили власними руками оригінальні "валентинки" у вигляді патріотичних сердечок. Подарунки зігріті теплом і щирою вдячністю будуть передані захисникам, які  нині боронять нашу країну від російського окупанта. 

"Перлини душі обрамлені у слово"

"Перлини душі обрамлені у слово"

       Марія Яновська народилася і проживає в селищі Ланчин,що на Івано-Франкіщині. Вірші пише з дитинства. Автор семи поетичних збірок та двох  збірок для дітей. Результатом співпраці з композитором Миколою Ведмедерею є співаник "Я чую музику води". Співавтор більше тридцяти колективних збірок та літературно-художніх альманахів. Шістдесять віршів покладено на музику . Учасниця ГО " Літературна студія "Бистрінь" ім Н. Чира. Читачі Ланчинської міської бібліотеки для дітей  підготували відео привітання для поетеси.

Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку "Вільнюсу - 700"

Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку "Вільнюсу - 700"

       Серед багатьох європейських країн, які підтримали Україну під час війни, була Литовська Республіка. Вона не тільки стала її потужним голосом на міжнародній арені, але й захисником української культури у  цей нелегкий для нашої країни час, адже підтримка є незамінним важелем для сталого розвитку у багатьох сферах, у тому числі й культурній. І сьогодні ми оголошуємо Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку "Вільнюсу - 700" з нагоди відзначення 700-річчя від дня заснування столиці Литовської Республіки. Захід проводиться за ініціативи Посольства Литовської Республіки в Україні, спільно з Національною спілкою художників України, Українською асоціацією працівників бібліотек для дітей.