Година спілкування " Людина - не товар"

 З нагоди відзначення Європейського дня протидії торгівлі людьми та з метою підвищення обізнаності дітей щодо проблеми, працівники Ланчинської бібліотеки для дітей, в тісній співпраці з практичним психологом Ланчинського ліцею Наталією Бойчук та спеціалістами служби у справах дітей Ланчинської селищної ради,  Гураль Любою і Голіней Надією, директором Ланчинського ЦДЮТ Катериною Іванюк провели годину спілкування «Людина - не товар» та переглянули  фільм «Життя на продаж». Даний захід спрямований підвищенню уваги, про таке ганебне явище, як сучасне рабство в усіх його проявах, повернути права постраждалим особам та зробити світ більш безпечним для людства.

Бібліотечне свято " Посвята в читачі"

      В тісній співпраці з педагогами Ланчинської гімназії  Надією Іваночко і Любою Петруняк 3 червня в Ланчинській бібліотеці для дітей відбулося свято " Посвята в читачі". Бібліотекарі  для маленьких користувачів провели пізнавальну екскурсію бібліотекою. Діти з цікавістю розглядали, гортали сторінки яскраво оформлених привабливих книжечок. Наталія Яремин ознайомила дітей з правилами користування бібліотекою і розповіла майбутнім читачам про правила поводження з книгою, про важливість читання для кожного з них. Відповідаючи на запитання вікторини  "Впізнай казкового героя" учні  показали гарні знання українських народних казок.  Переможці вікторини отримали призи. Урочисто посвячені в читачі Ланчинської бібліотеки для дітей учні отримали "Посвідчення читача". Склали обіцянку користувача: бути активними читачами бібліотеки, бережно ставитися до книг і пам'ятати, що найкращий друг - книга. Посвята в читачі стала для дітей незабутнім святом з цікавими враженнями про бібліотеку. Для них відкрилися двері в чудовий світ Книжкового царства. Маленькі читайлики 1-А і 1-Б класу приєдналися до великої і  дружньої сім'ї читачів. Кількість користувачів нашої бібліотеки збільшилась на 36 відвідувачів. Ми надіємося, що наші нові читайлики стануть активними читачами книгозбірні.

Презентація книги Марії Яновської "Подаруй мені щастя"

     27 травня ланчинці завітали до затишної книжкової світлиці в Ланчинській бібліотеці для дітей на День народження нової книги, щоб зустрітися з чарівним світом поезії Марії Яновської. У книгозбірні зібралися представники органів місцевої влади, найкращі друзі авторки та активні читачі бібліотеки.  

Прем'єра книги " Герої Память Поезії"

    Україна! Країна смутку і гордості, різних звичаїв та обрядів. Це країна добрих, щирих, привітних людей, які ніколи не поневолювали інші народи, а лише вміло захищалися від ворога. 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця, саме у травні пішли із життя "кращі сини України ХХ століття": Микола Міхновський і Симон Петлюра, українці відзначають День Героїв, який встановлено на честь українських вояків - борців за волю України. З метою виховання в користувачів патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за наших захисників, до Дня Героїв у Ланчинській бібліотеці для дітей у спільній співпраці з педагогом Юрієм Гринівим і учнями гімназії відбулася прем'єра книги " Герої Память Поезії". Книга розділена на два розділи. В одній частині зібрані відомості про загиблих захисників з Івано - Франківщини, в другій частині добірки поезій учасників конкурсу, організованого "Просвітою" Прикарпаття, а також вибрані кращі тематичні поезії з Інтернет ресурсів та соціальних мереж. З глибоким сумом та болем  в очах учасник АТО, Роман Кузьмин ділився з присутніми спогадами, що пережив разом із своїми побратимами за час проведений в зоні бойових дій. Показуючи свій приклад, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але й доводити своїми вчиенками, наголосив боєць. Ігор Голіней цікаво і змістовно розповів про свої волонтерські будні та життя на війні. Вірші нашої односельчанки, поетеси Марії Яновської, краянок,  Галини Христан, Надії Кметюк, що увійшли у збірник сповнені болем і переживаннями, в них голос справжніх патріоток своєї країни. Зі сльозами на очах Марія Яновська декламувала свої вірші. З сумом і тривогою звучала поезія Галини Христан і Надії Кметюк з уст бібліотекарів Лариси Голіней і Марії Дем'янчук. Присутні вшанували невинно убієнних, усіх жертв, тих , хто відлетів в Небеса хвилиною мовчання. Захід підготувала завідувач бібліотеки для дітей Наталія Яремин.