Дарування книг

    Цей тиждень виявився щедрим на подарунки. А сам факт дарування книг для книгозбірні - це показник престижу бібліотеки, її місця у громаді. Щиро дякую колезі Юлії Козмейчук-Погребна ( Артемівська бібліотека) та нашим юним читачкам Анні-Софії і Алісі Мартищук за подаровані книги.  Переконана, що кожна книга обов’язково знайде свого читача.

" Торгівля дітьми. Міф чи реальність"

       До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми та з метою підвищення обізнаності щодо проблеми, зокрема дітей, в бібліотеці провели інформаційно-пізнавальну годину. Гостя заходу Голіней Уляна Миколаївна, капітан поліції, інспектор ювенальної превенції Надвірнянського РВП ознайомила читачів з правовими нормами українського та європейського законодавства із протидії торгівлі дітьми.

Поетичне слово Віри Багірової"

       В липні святкує свій ювілей Віра Багірова - дитяча письменниця, поетка, прозаїк, член Нацональної Спілки письменників України, член Спілки християнських письменників України, член "Просвіти". В рамках літніх читань "В книг не буває канікул" організували книжкову викладку літератури. Бібліотекар змістовно  розповіла про творчий шлях поетеси, презентуала книги письменниці. У творчому доробку авторки  понад 40 книг. Поетичне слово Віри Багірової мудро і ненав'язливо вчить маленьких читайликів християнським чеснотам: бути милосердними і терплячими, розсудливими та доброзичливими. На віршах, п'єсах, казках і оповіданнях відомої прикарпатської письменниці виросло не одне покоління в різних куточках України та далеко за її межами.

Захід "ВДЯЧНОСТІ"

       12 липня, в День великого релігійного свята Петра і Павла, в День народження нашого селища організуали захід. Це спільна робота всіх односельчан, які долучилися до благодійності на користь захисникам ЗСУ. Прийняли участь у святкуванні і наші читайлики. Діти  потішили присутніх своїми виступами. Щиро і зворушливо звучали вірші Марії Яновської "Ланчин" і "Топоніми рідного краю" у виконанні  Аліни Голіней і Марійки Мельничук. Ми віримо, що  наступне свято, будемо відзначати в радості, мирі та з ПЕРЕМОГОЮ.

"Шоколадна фантазія"

"Шоколадна фантазія"      Щорічно 11 липня любителі солоденького відзначають Всесвітній день шоколаду. Це молоде свято, але популярність його зростає з кожним роком, відзначають у багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні. Величезний заряд енергії та позитиву завдало шоколадне свято нашим читачам. Діти з фантазією і пристрастю створювали оригінальні солодкі композиції. А в цьому нам допоміг шоколадний фонтан. Читайлики отримали море позитиву і гарних емоцій від власноруч створених фруктово-шоколадних смаколиків. 

"Бібліотечний релакс"

        Сьогодні наші читайлики мандрували музеєм Цікавинок Світу. Видатні особи минулого, побут наших пращурів, лицарів та зброю і навіть перші смк-ки, шукали на великому малюнку і вміло розфарбовували. Ділились враженнями від своїх робіт.

ІІ Всеукраїнський конкурс із правового просвітництва " Конституція для всіх: і великих і малих"

  "Квітни, плането, в дитячих руках"        В нас сьогодні весело і гамірно, панує творча атмосфера, читачі 5-в класу (вчитель Тетяна Шимків) Ланчинського ліцею знову зібралися в бібліотеці. Наші читайлики прийняли участь у створенні колективного відеоролика - презентації "Квітни, плането, в дитячих руках". Ролик представили на ІІ Всеукраїнський конкурс із правового просвітництва " Конституція для всіх: і великих і малих" оголошений Національною бібліотекою України для дітей та ГО "Асоціація розвитку суддівського самоврядування України" приуроченого до Дня Конституції України. 

"Майбутнє Землі в дитячих руках"

    28 червня наша країна відзначає День Конституції. В книгозбірню запросили юних читачів 5-в  класу Ланчинського ліцею (вчитель Тетяна Шимків) на творчу майстерню. Діти виготовляли емблеми до 13 статті Основного Закону України. Захист природи актуальний сьогодні як ніколи, навколишнє середовище страждає від війни та екологічного лиха спричиненого ворожою агресією. Діти із завзяттям створювали свої паперові шедеври. Поробки дуже зворушливі. Планета огорнута  дитячими руками це - символ любові до рідної землі і віри у перемогу та краще майбутнє України.