"Читацький марафон"«Діти України читають захисникам"

   Друзі! Розпочинаємо відлік до найбільшої читацької події року — Всеукраїнського тижня дитячого читання! А щоб нам цікавіше і корисніше чекалося, оголошуємо початок оновленого та знайомого вам читацького марафону «Діти України читають захисникам».

"«Майбутнє планети у наших руках"

Пригадуєте, якого ще конкурсу не вистачає у нашому арсеналі творчих змагань? Так, уже традиційного Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети у наших руках». І ми раді оголосити про його початок просто зараз! 

24 лютого 2024 року ...

 24 лютого 2024 року ... Рівно 730 днів війни, 730 днів Незламності, 730 днів болю, 730 днів сліз, 730 днів втрат, 730 днів віри, надії. 24 лютого 2022 року - мабуть, найважчий день в історії незалежної України. День, коли  почалася війна...  День, коли було зруйновано спокій і благодать на нашій благословенній, намоленій Батьківщині. День, коли горіло і небо, і земля. 

"Серце нації б’ється у слові"

      21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний  день рідної мови. Запрошені на захід читачі 4-а класу (класовод Надія Іваночко) Ланчинськоі гімназіі цікаво і змістовно провели свято. Діти виказували свою гордість з того, що є носіями великої мови, яка увібрала в себе кращі риси, притаманні українському народу і створили патріотичний віночок «Нас єднає мова». Під час заходу звучали веселі пісні та вірші. Учні активно і старанно працювали над створенням лепбука « Що я знаю про рідну мову».

"Революція. Зима 2014 рік

   Щорічно 20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні - знак вшанування відваги, сили духу і стійкості героів Революції Гідності (листопад 2013  - лютий 2014 рр.).  До книгозбірні на урок мужності запросили учнів 7-го класу( класний керівник Наталя Півторак) Ланчинськоі гімназіі. Читачам розповіли про події, які відбулися на Майдані Незалежності у лютому 2014 року, показали відеоролики про героїчні моменти. Софія Руссо декламує вірш «Небесна Сотня». Хвилиною мовчання вшанували героїв Революціі Гідності.

« Ми разом! Великий народ - великої країни!

                 16 лютого в Україні відзначається День єднання. Це зовсім молоде свято, яке покликане згуртувати українців і показати, що ми - єдиний народ. На запрошення бібліотеки на свято завітали читачі 6-в класу (класний керівник Марія Микитишин) Ланчинський ліцей. Відбулося цікаве спілкування з учнями про історичні подіі, діти дізнались цікаві факти про назву країни та про державні і національні символи України. В бібліотеці панувала тепла, дружня обстановка, учні активно вирізали, клеїли і створили патріотичний лепбук. Марічка Мельничук прочитала вірш, на згадку зробили фото та записали відео про роботу. Дякуємо за співпрацю, бажємо всім миру і перемоги! Україна єдина!

«Сердечка сповнені подякою»

      Напередодні Дня святого Валентина читачі 6-б класу (класний керівник Валентина Обморшева) Ланчинського ліцею з любов‘ю та повагою виготовили для воінів валентинки. Кожна робота особлива, бо створювалася як подарунок і подяка з теплими і щирими побажаннями для захисників. За кілька днів до свята, за сприяння працівниці Наталії Білоус до бібліотеки надійшла допомога для ЗСУ від нашої односельчанки Марії Климко-Беркхаут ( Нідерланди). Посилку із засобами гігієни і дитячими роботами відправлено воїнам 102 та  бригади ТРО і 10 ОГШБ.

"Акція подаруй бібліотеці книгу!"

       14 лютого, крім добре відомого Дня святого Валентина, у світі ще відзначають Міжнародний день дарування книг. Дарування книг у бібліотеку – це доброчинність та надійне джерело поповнення  книжкового фонду. Свято відзначають з 2012 року і об’єднує воно  тих, хто дарує книги дітям і тих, хто прищеплює їм любов до читання. Дуже приємно, що наші читачі великі і малі доєдналися до доброї справи та взяли участь в акції «Подаруй бібліотеці книгу!».