Фото без опису

14 лютого у Ланчинській міській бібліотеці для дітей відбувся творчий вечір « У слові талант і життя» присвячений добре відомій поетесі, членкині літстудії «Бистрінь» ім. Н.Чира Марії Яновській.

Ювілярка народилася у нашому селищі, з тих пір промайнуло 65 весен на життєвій стежині Марії Михайлівни, які були насичені днями радості, і днями тривог.

Модератор заходу Наталія Яремин, провідний бібліотекар, розповіла про життя і творчість поетеси, що упродовж свого життя плекала любов до отчого краю, мови, історії, природи. Марія Михайлівна – багатогранна особистість, та основою її життя стало поетичне слово та любов до України. Щирі вітання з ювілеєм лунали від вчительки рідної мови Ірини Петрук, редакторки кількох поетичних збірок та її вихованців. Змістовну розповідь ведучої доповнювали вірші ювілярки, які читали учні 6- а (кл.керівник Ірина Петрук) Ланчинського ліцею. По особливому звучало привітання від племінника поетеси - Макара Волконовича. Від усієї громади привітала іменинницю голова селищної ради Надія Данилюк і побажала нових творчих злетів. З щирими побажаннями на свято завітали друзі по перу, членкині «Бистріні» Мирослава Гордєєва- Мельник, Ганна Дем’янчук, Марія Єрмакович, Галина Христан, читачі бібліотеки, любителі поезії та гарної пісні. Музичні вітання лунали від дитячого ансамблю «Соловейки» і ансамблю «Сонет» (кер. Оксана Гасько), дуету викладачів музичної школи «Галичанка» (Ірини Яремин, Світлани Небелюк), музичний супровід - Любомир Цицанюк. Захід доповнила книжкова експозиція творів « Поетичне намисто Марії Яновської» - яка поповнилась новою книгою, подарованою поетесою.

На завершення заходу прозвучало «МНОГАЯ ЛІТА» у виконанні всіх присутніх.

На довгий вік, на многії літа,

На шану від людей, тепло родини,

Стелися, доле, крізь усе життя

Лише добром для доброї людини,

Яка горить й захоплює всіх нас

Своєю відданістю й працею щоднини!