Фото без опису

12 травня 2021 року в рамках виконання Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство», фахівцями відділу «Надвірнянське бюро правової допомоги» проведено робочу зустріч для працівників та реєстраторів центру надання адміністративних послуг Ланчинської селищної ради на тему : "Як реалізувати своє право на безоплатне отримання земельної ділянки".

Фото без опису Фото без опису

Земельні питання продовжують залишатися одними із найпоширеніших у суспільстві та в Україні. Фахівці Бюро ознайомили та розповіли , що законодавством передбачена можливість для громадян України набути права власності на земельні ділянки на підставі безоплатної передачі із земель державної і комунальної власності (п. б ч. 1 ст. 81 Земельного Кодексу України). Також поінформували громадян з приводу наступних питань: хто може звернутися за отриманням земельної ділянки, який розмір передається громадянам безоплатно, куди звертатися, які документи необхідні, термін розгляду заяви, які документи надати, щоб здійснити реєстрацію земельної ділянки у Державному земельному кадастрі та порядок реєстрації права власності на земельну ділянку.

Після закінчення зустрічі були наданні правові консультації громадянам із питань земельного законодавства.

В зоні інформування та обслуговування Центрі надання адміністративних послуг Ланчинської селищної ради розміщено буклети із питань земельного законодавства.

 

Додатково нагадала про систему безоплатної правової допомоги в цілому, а також про послуги, які надаються Бюро, розповіла про механізм отримання первинної правової допомоги та доступ до вторинної правової допомоги, зауважила, що скористатися послугами можна, звернувшись особисто або зателефонувавши на безкоштовний номер системи БП, скористатись правничою вікіпедією WikiLegalAid. Розповіла про застосунок «Безоплатна правова допомога» - правовий порадник у смартфоні, який може стати в пригоді у багатьох випадках.

Та завжди можете звернутись особисто за адресою: м. Надвірна, вул. Грушевського, 18;

Тел.(03475) 2-80-51, (050) 71-91-048

Окрім того, нагадуємо, що в Україні діє конктакт-центр  системи безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103 (цілодобово, у межах України – безкоштовно).