20 жовтня 2021 року керівником відділу Центр надання адміністративних послуг Ланчинської селищної ради Наталією Грицюк та фахівцем Надвірнянської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Іриною Кисляк була проведена професіографічна екскурсія для учнів 9 класу Ланчинської гімназії. Учнів ознайомили з послугами, які надаються мешканцям у зручних умовах, де вони можуть зареєструвати місце проживання та отримати ряд місцевих послуг, які до створення ЦНАП, надавалися в кабінетному форматі окремими посадовими особами. Доступними стали нові адміністративні послуги, які раніше можна було отримати лише в райцентрі. Серед таких послуг є послуги соціального характеру (довідки на харчування; установлення статусу, видача та продовження посвідчень батькам багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї та ін.); земельні послуги; пенсійні послуги; вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні 25-, 45-річного віку, тощо.

Також звернули увагу, що фахівцями Надвірнянської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості в ЦНАПі надаються інформаційні та консультаційні послуги громадянам з метою наближення соціальних послуг до клієнтів, а також розміщено інформацію про актуальні вакансії, в тому числі вакансії з інших джерел.

Учнів зацікавила екскурсія, адже саме Центр надання адміністративних послуг – це впровадження європейських стандартів роботи з населенням, що сприяє більш ефективному, відкритому та оперативному наданню послуг фізичним та юридичним особам.