Оздоровлення дітей влітку

Оздоровлення дітей влітку

Здорове дитинство - це національне багатство країни. Від цього залежить здоров'я наступних поколінь. Для збереження і зміцнення здоров'я величезне значення має активний відпочинок і, перш за все, на повітрі.

Профілактика холери

Профілактика холери

          Незабаром наступлять спекотні дні, коли люди, особливо діти, багато часу проводять відпочиваючи на морях, річках та водоймищах. Але приємні хвилини відпочинку можуть зіпсувати захворювання на кишкові інфекції, традиційний підйом яких спостерігається якраз в цей період року.    Найстрашніша з цих інфекцій – холера.

Кліщовий бореліоз

Кліщовий бореліоз

Хворобу Лайма ще називають кліщовий бореліоз. Це захворювання несе інфекційний характер, викликається спірохетами, а в подальшому передається кліщами. Може мати рецидивуючий або хронічний перебіг і характеризується ураженням шкіри, опорно-рухового апарату, нервової системи, серця. Характерний час для її появи – весна - літо. Проти неї не розроблено вакцини, тому вона може бути в деяких випадках досить небезпечною. Часто її називають "невидимою" хворобою, так як дізнатися чи заражена нею людина, можна тільки за характерними симптомами (патогномічий шкірний висип).