Здорове дитинство - це національне багатство країни. Від цього залежить здоров'я наступних поколінь. Для збереження і зміцнення здоров'я величезне значення має активний відпочинок і, перш за все, на повітрі.

Людський організм століттями знаходився серед природи і всі його фізіологічні процеси розвивалися і удосконалювалися саме в цих умовах. Перебування в погано провітрюваному приміщенні з підвищеною температурою повітря, тим більше перед телевізором, комп’ютером не сприяє зняттю втоми.

Активний відпочинок на відкритому повітрі підвищує розумову працездатність і знижує захворюваність органів дихання. Спортивні ігри та фізичні вправи мають тренувальний вплив на нервову, м'язову і серцево-судинну системи.

У збереженні здоров'я і його зміцненні велике значення має стан нервової системи, яка регулює діяльність всіх внутрішніх органів, має великий вплив на захисні сили організму, обмін речовин, працездатність та інші процеси.

Для збереження і зміцнення здоров'я, просто необхідно літнє оздоровлення, відпочинок, чим і займаються спеціалізовані оздоровчі заклади. У цей час необхідно проводити для дитини комплекс заходів, які сприяють підвищенню стійкості організму до впливу зовнішнього середовища. Слід не забувати про загартовування. Адже загартовування сприяє зниженню захворюваності дітей на ГРЗ, а також грипом, ангіною, які нерідко приводять до ускладнень на серці, легенях та інших внутрішніх органах.

Важливий чинник, який сприяє оздоровленню і зміцненню здоров'я дітей правильне харчування.

Враховуючи особливості зростаючого організму, більш інтенсивний основний обмін речовин, постійну побудову нових клітин, велику рухливість, за харчуванням дитини потрібно ретельно стежити, так щоб воно обов'язково було раціональним, повноцінним. Їжа дитини повинна готуватися зі свіжих, найбільш цінних в живильному відношенні продуктів тваринного і рослинного походження. Дитина повинна вживати більше овочів, фруктів, кисло-молочних продуктів.

Для того, щоб мати повноцінне здоров'я, слід пам'ятати, що завтра починається сьогодні, і піклуватися про нього треба постійно.

Начальник відділу                                            Оксана Жеревчук