Жителям Прикарпаття – якісне насіння!

 Реформування системи сертифікації насіння і садивного матеріалу, системи державного нагляду у сфері насінництва та розсадництва, а також дія мораторію в попередні роки на проведення планових заходів державного нагляду призвели до збільшення випадків реалізації некондиційного насіння.

Остерігайтесь фальсифікату засобів захисту рослин!

За вікном – квітень і всі, хто мають земельну ділянку для вирощування сільськогосподарських, плодових культур, прагнуть бути готовими до проведення комплексу робіт. Саме тому питання забезпеченості засобами захисту рослин (ЗЗР) є особливо актуальним.

Інформує система RASFF: в заморожених листах спрінг-ролів із Сінгапуру виявлено алергічні молочні протеїни, а в грушах з Китаю – хлорпірифос

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення Системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF):

Куди звертатися жертвам домашнього насильства в умовах карантину?

В умовах запровадження карантинних заходів у боротьбі з пандемією COVID-19 у світі відбувається зростання насильства в сім’ї. Ситуація ускладнюється тим, що правоохоронні органи та медичні служби широко задіяні у боротьбі з пандемією.

Застосування міжнародних стандартів захисту персональних даних в умовах пандемії COVID-19 (Європейський вектор)

У зв’язку із пандемією COVID-19, викликаною коронавірусом SARS-CoV-2, який швидко поширився країнами світу, найкращі вчені безперервно працюють над тим, щоб зрозуміти природу і еволюцію вірусу та знайти ефективні шляхи його подолання.

ПРО КОМЕНДАНТСЬКУ ГОДИНУ: Роз’яснення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

У зв’язку з поширенням в ЗМІ інформації про обмеження пересування та введення комендантської години у період вихідних (святкових) днів з 13 год. 00 хв. суботи до 6 год. 00 хв. першого робочого дня після вихідних (святкових) днів, зокрема, на території областей Західної України та надходженням з цього приводу звернень громадян до регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в західних областях, повідомляємо що, відповідно до частини першої статті 33 Конституції України кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, за винятком обмежень, визначених законом.

Діти у закладах соціального захисту мають отримувати спеціальні медичні послуги за місцем розташування закладу

До Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини  надійшла інформація про те, що в умовах медичної реформи діти, які тимчасово перебувають у притулках для дітей, центрах соціально-психологічної реабілітації дітей, центрах підтримки сімей та дітей не мають можливості пройти медичний огляд у закладах охорони здоров’я за місцем знаходження закладу, оскільки не визначено чітких правил отримання безкоштовної медичної допомоги таким дітям.