Фото без опису

10 лютого 2021 року відбулася робоча зустріч голови Ланчинської селищної ради Надії Данилюк, першого заступника селищного голови Михайла Іваночко з директором Надвірнянської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Володимиром Петрішаком.

Метою зустрічі було інформування представників громади про можливості та послуги служби зайнятості та підписання договору про співпрацю. В ході зустрічі Володимир Васильович поінформував про стан ринку праці регіону, про послуги державної служби зайнятості, які надаються населенню та роботодавцям, щодо можливостей працевлаштування безробітних на нові робочі місця з компенсацією роботодавцям ЄСВ. Проходження професійного навчання, в тому числі в ЦПТО, на замовлення роботодавців та для зайняття підприємницькою діяльністю, отримання ваучерів, можливість підтвердження неформальної освіти та інновації – запровадження сервісів “Електронний кабінет” для роботодавців та безробітних. 

«Одним з актуальних питань для нашої громади є питання легалізації зайнятості населення громади. Основним джерелом наповнення бюджету громади є податок на доходи фізичних осіб, тому на сьогодні дуже важливо, щоб кожна людина, яка працює, була оформлена на законних підставах, а заробітна плата виплачувалася не «в конвертах», - наголосила селищний голова Надія Данилюк.

Фото без опису

Михайло Степанович звернувся до керівника районної філії питанням професійного відбору кандидатів на вільні робочі місця у селищній раді, серед шукачів роботи. Керівники обговорили можливості організації та проведення спільних проєктів, які б покращили обізнаність жителів громади про можливості служби зайнятості, та були своєрідною платформою для їхнього розвитку.