Вже майже рік відділ Центр надання адміністративних послуг Ланчинської об'єднаної територіальної громади працює для мешканців ОТГ.

Це шлях покращення рівня якості обслуговування відвідувачів, удосконалення матеріально-технічної бази, підвищення кваліфікації працівників ЦНАП.

Соціальний аспект є основним у створенні належного ЦНАП в ОТГ, бо послуги надаються у комфортних для відвідувачів умовах, стають ближчими до мешканців, яким уже не потрібно їздити у райцентр та простоювати у чергах.

Завдяки інтеграції послуг мешканці у зручних умовах можуть зареєструвати місце проживання та отримати ряд місцевих послуг, які до створення ЦНАП, надавалися в кабінетному форматі окремими посадовими особами.

Доступними стали також нові адміністративні послуги, які раніше можна було отримати лише в райцентрі. Серед таких послуг є послуги соціального характеру (довідки на харчування; установлення статусу, видача та продовження посвідчень батькам багатодітної сім'ї та дитини з багатодітної сім'ї та ін.); земельні послуги; пенсійні послуги; вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні 25-, 45-річного віку, тощо.

Слідуючи принципу наближення надавачів послуг до потенційних заявників, створення комфортних умов для відвідувачів, організовано роботу адміністратора віддаленого робочого місця в селі Добротів.

Активно використовується для комісійного розгляду питань сучасно оснащена кімната для нарад і презентацій, яка користується популярністю і серед громадських організацій.

Зручно і комфортно молодим батькам, які звертаються до ЦНАП для їхніх дітей є ігровий куточок.

Відвідувачі мають можливість скористатись безкоштовним WI-FI. Для людей з інвалідністю у Центрі відведено спеціально укомплектована вбиральня та пандус.

????У приміщенні Центру надання адміністративних послуг, відповідно до договору про співпрацю, 1-й та 3-й четвер місяця з 10:00 до 13:00 проводиться прийом громадян уповноваженою особою Надвірнянської районної філії Івано-Франківського обласного Центру зайнятості.

????Головний спеціаліст Надвірнянського відділу обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області здійснює прийом громадян кожен 2-й четвер місяця з 10:00 до 13:00. На жаль, через карантинні обмеження, спеціалісти не завжди могли надавати консультації мешканцям громади.

Центром надання адміністративних послуг Ланчинської ОТГ надаються 132 адміністративні послуги. На кожну послугу розроблені і затверджені інформаційні та технологічні картки, які оприлюднені на офіційному сайті Ланчинської ОТГ в мережі Інтернет.

В період з березня по грудень 2020 року відділом ЦНАП надано 1786 адміністративних послуг.

????Реєстрація місця проживання – 211, з них:

- реєстрація місця проживання новонароджених дітей – 55.

Зняття з реєстрації місця проживання – 28.

Зняття з реєстрації місця проживання по повідомленню – 19.

Оформлено довідок про реєстрацію місця проживання – 189.

Оформлено довідок про зняття реєстрації – 9.

Звернення із заявою на постійне місце проживання за кордон відсутні.

????Вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні 25-45-річного віку – 62.

????Послуги соціального характеру – 1036, з них:

- державні соціальні допомоги –777;

- пільги – 34;

- субсидії –225.

Довідки на харчування – 62.

Встановлення статусу, видача та продовження посвідчень батькам багатодітної сім'ї та дитини з багатодітної сім'ї – 21.

Встановлення статусу ветеран праці – 1.

Видача посвідчення особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю – 1.

Муніципальна няня – 6.

Грошова компенсація вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» - 15.

Допомога на дітей ФОП, які належать до першої та другої групи платників єдиного податку – 5.

????Послуги Держгеокадастру – 23, з них:

- витяги з ДЗК – 9;

- нормативно-грошова оцінка – 6.

????Було видано довідок різного характеру -70.

Постійно надаються консультації по всіх адміністративних послугах.

????Відділом ЦНАП щомісячно подаються відомості про періодичне поновлення персональних даних до Відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Надвірнянської РДА, в Надвірнянський районний відділ управління Державної міграційної служби та Головне управління статистики Івано-Франківської області.

Адміністратори ЦНАП постійно оновлюють інформацію та інформаційно-консультаційні матеріали щодо процесів отримання адміністративних послуг на сторінках: ????????????

https://www.facebook.com/Lanchyn.tsnap

та

https://www.facebook.com/cnap.otg.3