Фото без опису

Виборчий округ: №13 (вул. Лисенка, Вишнева, М. Підгірянки, провулок Садовий смт Ланчин).

Партія: ВО «СВОБОДА».

 

У жовтні 2017 року я обрана депутатом Ланчинської  селищної ради об’єднаної територіальної громади сьомого демократичного скликання по виборчому окрузі № 13 (вул. Лисенка, Вишнева, М. Підгірянки, провулок Садовий смт Ланчин).  

 

Входжу до складу постійної депутатської комісії з питань освіти, культури, туризму і спорту, етики, регламенту, захисту прав людини, законності і правопорядку. Протягом 2017 - 2019 років виконую депутатські повноваження згідно Закону України "Про статус депутатів місцевих рад". 

 

З часу обрання мене депутатом я не пропустила жодного засідання сесії селищної ради без поважної причини. За період 2018 - 2019 років до ради подала особисто 3 звернення, разом із депутатами-свободівцями  подала 14 звернень. А саме: 

- Щодо збільшення фонду на виконання депутатських повноважень - Щодо ремонту вулиць та підсипу щебенем; 

- Щодо ремонту опалення в садку, ремонту штучного покриття спортивного майданчика у Ланчинській гімназії; 

- Щодо продажу наркотичних речовин та грального бізнесу в ОТГ;

- Щодо питання подання жителям ОТГ неякісного газу; 

- Проти капітуляції Україною за так званою формулою Штайнмаєра; 

- Щодо недопущення продажу землі сільськогосподарського призначення; 

- Щодо відзначення в громаді державних, національних свят, вшанування пам'ятних дат національно-визвольної боротьби та видатних діячів культури і мистецтва; 

- Щодо використання революційного прапора ОУН на території Ланчинської селищної ради ОТГ; 

- Щодо врегулювання ситуації з ринком електроенергії; 

- Щодо прийняття антиолігархічного пакету докорінних перетворень; 

- Щодо внесення в порядок денний звіту начальника КП «Карпати» на сесію ради;

- Щодо підтоплення господарств по вул. Молодіжна 46,48,50; 

- до Президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України з приводу вбивства українського патріота Артема Мирошниченка.

 

У 2019 році на моє звернення та за сприяння депутата Івано-Франківської обласної ради Михайла Іваночка з обласного бюджету виділено кошти на проведення вуличного освітлення, з яких освітлено вулиці Лисенка, Вишнева та провулок Садової та частково вулицю М.Підгірянки виборчого округу №13 (смт Ланчин). 

 

Подала звернення до виконкому селищної ради на погодження викопати протічну канаву на межі власних земельних ділянок між сусідами вулиць Лисенка та М.Підгірянки. Брала активну участь у організації робіт. На моє звернення Ланчинська селищна рада ОТГ надала щебінь та суміш щебеню та асфальту для ремонту дорожнього покриття вул. Садова та провулку Садової. 

 

Провела разом із колегами депутатами Марією Гоцяк, Надією Данилюк, Наталією Балабан та депутатом обласної ради Михайлом Іваночком спільні 3 зустрічі на окрузі, де обговорювалися важливі питання стосовно облаштування джерела в урочищі «Забереж», ремонту дорожнього покриття та в майбутньому дитячих майданчиків, облаштування лавок через річку Слобушницю. 

 

На засіданнях разом із депутатами обговорювали основні проблеми Ланчинської ОТГ, розглядали проєкти  рішень, вносили пропозиції  та приймали важливі рішення щодо бюджету, соціально-економічного розвитку, земельних питань. 

 

У своїй діяльності керуюся Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих ради», Регламентом роботи Ланчинської селищної ради та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок діяльності депутатів та ради. 

 

Протягом 2017 - 2019 р. пропустила 2 пленарних засідань ради (у зв’язку із хворобою та відрядженням). 

 

Мене цікавлять шляхи наповнення селищного бюджету, ефективність використання коштів місцевого бюджету, питання благоустрою території. Кошти, які виділялися селищною радою на виконання депутатських повноважень у сумі  10880 грн. були використані для лікування хворих жителів Ланчинської ОТГ. Як депутатка і завідувачка міської бібліотеки для дітей взяла участь у сьомому обласному конкурсі проєктів та програм місцевого самоврядування «Герої серед нас», завдяки якому встановлено стелу Небесної Сотні на території дитячої бібліотеки. 

 

Не тільки брала участь, але й організовувала і проводила масові заходи, зокрема: вшанування Героїв Небесної Сотні, Дня Героїв, Дня Гідности та Свободи, Дня створення УПА, Героїв Крут, вшанування поета-земляка Юрія Шкрумеляка,  Степана Бандери, презентації книг поетеси Марії Яновської, Галини Христан, Марії Єрмакович, учасника московсько-української війни - Бориса Гошка. 

 

Пріоритетне завдання у моїй роботі - виховання підростаючого покоління в національно-патріотичному дусі. Спільно з благодійним фондом «Свобода, Гідність, Перемога», із депутатами-свободівцями та громадою займаємось волонтерством для підтримки наших захисників у московсько-українській війні. У 2018 році спільно із громадою Ланчинської ОТГ провели акцію «Весняні гаївки» до якої долучила жителів виборчого округу. У 2019 році спільно із жителями вул. Млинарська провели Різдвяні вечорниці, наліпили 10 відер вареників. 

 

У 2020 році буду піднімати в черговий раз питання по ремонту доріг на окрузі № 13 та благоустрою території. 

 

Шановні жителі вулиць Лисенка, Вишнева, М. Підгірянки, провулок Садовий тільки з Вашою підтримкою і взаєморозумінням ми зможемо зробити наш округ привабливим та красивим. 

 

З повагою депутат селищної ради                                                          Наталія Яремин