Центром надання адміністративних послуг Ланчинської ОТГ надаються 132 адміністративні послуги

На протязі травня ЦНАПом було надано 227 адміністративних послуг: ???? зняття з реєстрації місця проживання: 1 особа вибула до м. Надвірна, 1-м.Коломия та 2 – в межах ОТГ. Звернення із заявою на постійне місце проживання за кордон відсутні. - реєстрація місця проживання: - реєстрація місця проживання новонароджених дітей -9; - прибули з Хмельницької області – 1, Коломийського району – 2, в межах ОТГ – 4; - оформлено довідок про виготовлення ІД карток – 19; - оформлено довідок про зняття реєстрації – 1; - вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні 25- та 45- річного віку – 18; - послуги соціального характеру – 148; - було видано 21 довідку різного характеру. Крім того постійно надаються консультації суб’єктам звернень з різних питань. Завдяки інтеграції послуг мешканці у зручних умовах можуть зареєструвати місце проживання та отримати ряд місцевих послуг, які до створення ЦНАП, надавалися в кабінетному форматі окремими посадовими особами. Доступними стали також нові адміністративні послуги, які раніше можна було отримати лише в райцентрі. Серед таких послуг є послуги соціального характеру (довідки на харчування; установлення статусу, видача та продовження посвідчень батькам багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї та ін.); земельні послуги; пенсійні послуги; вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні 25-, 45-річного віку; центр зайнятості; тощо. Соціальний аспект є основним у створенні належного ЦНАП в ОТГ, бо послуги надаються у комфортних для відвідувачів умовах, стають ближчими до мешканців, яким уже не потрібно їздити у райцентр та простоювати у чергах.

Наближення до надання послуг

Ланчинська селищна рада ОТГ працює над завершенням впровадження в дію технічного завдання щодо створення центру надання адміністративних послуг у громаді у рамках програми «U – LEAD з Європою»

Перші кроки до створення ЦНАПу

5 березня у м.Києві відбулася конференція «Початок нового партнерства: перші результати та церемонія підписання Меморандумів», під час якої голова селищної ради ОТГ Попович Володимир Васильович підписав Меморандум про початок роботи з виконавцями Фази Впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення та модернізації Центрів надання адмінпослуг (ЦНАП).