Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Стара латинська мудрість називає історію вчителькою життя. Тому кожне покоління звертається до минулого, говорить з минулим, щоб почерпнути звідти досвіду для сучасного й майбутнього, почерпнути знання з історії й зробити висновки для майбутніх дій. Світле майбутнє народу кується в його власній незалежній державі.

       Перший листопад був, є і залишився в українському житті однією з найбільших подій української історії. Саме тоді, 1 листопада 1918 року на стародавній ратуші Львова вперше замайорів Національний жовто-блакитний стяг і після шести століть іноземного поневолення  західноукраїнських земель, виникла національна українська держава, яка на основі Тимчасової Конституції стала іменувати себе Західноукраїнською Народною Республікою.             

                        « Велична і свята, моя ти Україно,

                                 Лише тобі карать нас і судить.

                                 Нам берегти тебе, Соборну і єдину

                                  І нам твою історію творить.»

       Саме під таким епіграфом, з ініціативи селищного голови Ланчинської об’єднаної територіальної Володимира Поповича відбувся круглий стіл присвячений 100-річчю проголошення ЗУНР на базі Ланчинського ліцею. На даний захід завітали: голова ОТГ та  його заступники, директори і заступники, вчителі історії  навчальних закладів освіти, працівники культури, учні Ланчинського ліцею та Добротівської гімназії, вихованці ЦДЮТ.

       Цікавими та змістовними були доповіді і презентації вчителів історії та учнів-співдоповідачів Максима Данилюка, Михайла Голінея . Захопили своїми акторськими ролями і розчулили присутніх учні Добротівської  гімназії та вихованці Ланчинського ЦДЮТ, які відтворили буремні події 1918 року. Тематичні виставки підготували завідувачі Ланчинських бібліотек для дорослих та дітей. Підготувала і провела  захід методист  відділу освіти, сімї та молоді. Урочисте виконання державного гімну України всіма присутніми стало завершальним акордом свята.

         Сьогодні Україна впевнено крокує в майбутнє, і яким воно буде, залежить тільки від нас. І щоб у країні були мир і злагода, ми повинні бути щирими, добрими, повинні дбати про свою Вітчизну, пишатися нею і любити її, не забувати історію. Будьмо гордими з того, що живемо в Україні!