Фото без опису Фото без опису

Щоразу, як трапляється несамовитий бурхливий паводок, він відвойовує в громади загалом і від конкретних мешканців громади, метр за метром ріллю, пасовища, під’їзні дороги до помешкань, загрожує житлу і господарським будівлям громадян, дорожній інфраструктурі населених пунктів.

Чи здатна Ланчинська територіальна громада захистити від ризиків паводків власні об’єкти, які об’єкти потребують першочергового захисту і як їх захистити від руйнування паводками в майбутньому?!

Днями дощ зі снігом не завадили представникам Ланчинської територіальної громади, зокрема заступнику селищного голови Ігорю Голінею, директору КП «Ланчинбуд»  Михайлу Яремину, Роману Кузьмину, менеджеру проекту «iNSitu,– Природні рішення постраждалим від паводку громадам»,   Юрію Дербалю та інженеру-проектувальнику Богдану Сеневичу обстежити дві ділянки берегової лінії річки Слобушниці, притоки Прута і одну ділянку - потоку Красний, та визначити наслідки руйнувань, спричинених минулорічними паводками. Також було обстежено cпільно зі старостою Середньомайданського старостинського округу Богданом Кінашем два об’єкти дорожньої інфраструктури на території цього округу, що піддались ушкодженню і руйнуванню внаслідок затоплень.

Фото без опису Фото без опису

За результатами обстежень і на підставі затвердженого дефектного акту на один з обстежених об’єктів, що потребує першочергового захисту від подальшого руйнування, за підтримки згаданого проекту буде розроблено проектну документацію та влаштовано берегоукріплювальну споруду задля його захисту і запобігання руйнування паводками і повенями в майбутньому.

Фото без опису Фото без опису