Фото без опису

Відповідно до розпорядженням Кабінету Міністрів України від 02.07.2020 р. № 811-р. проведено виплати матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню.

Урядовою постановою визначено категорії сімей, для яких передбачено надання матеріальної допомоги постраждалому населенню для забезпечення належних умов проживання в таких розмірах:

  • власникам житлових будинків, які повністю зруйновані, — 300 тис. гривень на сім’ю;
  • сім’ям, які відселені з житлових будинків, що підлягають капітальному ремонту, — 50 тис. гривень на сім’ю;
  • сім’ям, житлові будинки яких пошкоджені, — 20 тис. гривень на сім’ю.

     Селищна рада Ланчинської ОТГ залучала незалежно експерта, з метою належного віднесення громадян до категорії, за якою відшкодовуються збитки.

    Експертом було проведено обстеження чотирьох житлових будинків по вулиці Зарічна, с.Ланчин та складено відповідні висновки, в тому числі по одному висновку житловий будинок віднесено до ІІ категорії.

Наголошуємо, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 02.07.2020 р. № 811-р. кошти виділено з резервного фонду державного бюджету на виплати матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню, виключно, на житлові будинки.

Кошти на рахунки селищної ради Ланчинської ОТГ  не надходили, оскільки, всі виплати грошової допомоги населенню проводяться департаментом соціальної політики облдержадміністрації.

Станом на 20 липня кошти на матеріальну допомогу з відшкодування збитків завданих власникам господаських споруд – не надходили.