Фото без опису

Шкільний вік, це саме той період, коли відбувається найбільш активний розвиток дитини. Шкільне харчування -це запорука здоров'я школярів. Гаряче харчування дітей під час перебування в школі є одним з важливих умов підтримання їх здоров'я та здатності до ефективного навчання. З огляду на те, що в школі вони проводять більшу частину свого часу харчування є одним з важливих факторів, що визначають здоров'я підростаючого покоління. Саме тому уже не перший рік виконавчий комітет Ланчинської селищної ради ОТГ приймає рішення щодо відшкодування вартості харчування для пільгових категорій населення

На виконання Постанови Кабінету України від 19.08.2002 р№ 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітних закладах» забезпечено безоплатним харчування дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування з 01 01 2020 р.Встановлено  норму вартості обіду на одного учня 1-4 класів в сумі 17,00 грн., на одного учня 5-11 класів в сумі 20,00 грн.

Так 31.01.2020року № 14 рішенням виконавчого комітету «Про організацію і визначення вартості харчування та встановлення розміру батьківської плати за харчування дітей у закладх освіти Ланчинської селищної ради ОТГ  звільнено від плати за харчування дітей пільгових категорій:

  • Батьків або осіб які їх заміняють із сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім`ям» ( підставою звільнення є довідка про призначення такої допомоги, видана органами соціального захисту населення);
  • Дітей сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування які перебувають під опікою і виховуються в сімях ,діти інваліди, діти працівникків органів внутрішніх справ,які загинули під час виконання службових  обовязків , діти учасників АТО ( підставою є копія посвідчення учасника АТО )  і ООС та переселенців із зони АТО і ООС та ін.
  • На 50% зменшено розмір плати за харчування дітей батькам,які виховують троє і більше дітей до 18р.
  • Здійснювати компенсацію за одноразове гаряче харчування з розрахунку 17 грн. на одну дитину в день учнів 1-4 класів із сімей які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім`ям», а також дітей які навчаються в інклюзивних класах в закладах загальної середньої освіти Ланчинської ОТГ з 01.01.2020 року.

Відділ бухгалтертерського обліку згідно поданих табелів відвідування закладів середньої освіти Ланчинської ОТГ компенсує вартість харчування вищевказаних категорій підприємцям, які надають послуги з гарячого харчування. Компенсацію отримують в середньому 80 дітей у місяць пільгових категорій, та 8 дітей сиріт та позбавлених батьківських прав. Станом на 12.03.2020 року профінансовано 41655,00  грн. підприємцям згідно договору оренди -  Ланчинської гімназії, Добротівської гімназії та Ланчинського ліцею,  34818,00 грн опікунам дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування, 5138,00  грн дітям Середньомайданського ліцею.