Фото без описуФото без опису

Сьогодні, 30 листопада в Ланчинській селищній раді ОТГ в рамках проекту «Реалізація європейських принципів регіональної політики посилення спроможності органів місцевого самоврядування в процесі децентралізації шляхом активної участі громадського сектору» з метою ознайомлення з кращими практиками Ланчинської ОТГ завітала директор МБФ «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ РОЗВИТОК ГАЛИЧИНИ» Ярослава Гоголь, голови інших громад та народні депутати.

 Голова Ланчинчинської селищної ради ОТГ Володимир Попович презентував гостям досягнення громади за остані місяці  діяльності, розповів про реалізовані проекти, напрямки розвитку ОТГ, найважливіші проблемні питання. Значну увага у виступі приділив питанню розвитку соціально-гуманітарної сфери, місцевому економічному розвитку, роботі закладів освіти та культури, ознайомив із планами щодо організації роботи закладів охорони здоров’я в майбутньому.

Гостям було цікаво дізнатись про те, як створювалась та функціонує об’єднана громада, як приймаються рішення в громаді, організаційна структура об’єднаної територіальної громади, бюджет, облаштування закладів освіти, охорони здоров’я, культури.

Голова селища пояснив присутнім, що процес децентралізації дуже складний, але він того вартий. Варто бути ініціатором оскільки гірше точно не буде. Володимир Васильович зауважив, що в об’єднанні є позитивні моменти: завдяки об’єднанню покращилась комунікація з владою, вдалося втілити реформу у сфері освіти, охорони здоров’я.

На всі питання присутніх заходу дали вичерпні відповіді та роз’яснення. Зустріч була плідною, учасники обмінялись контактами, отримали натхнення і віру в зміни.