Фото без опису

Опади різної інтенсивності, що пройшли на Івано-Франківщині,  сприяли  поширенню та розвитку на  зернових колосових культурах хвороб: борошнистої роси, септоріозу,  бурої  листкової іржі, гельмінтоспоріозу та інших плямистостей.

 

Щоб оздоровити та запобігти подальшому розвиткові хвороб на прапорцевому листку,  слід  провести обробки одним  із  рекомендованих і дозволених до використання  в Україні  фунгіцидів. Захисні заходи проти хвороб можна об’єднувати з обробками  від шкідників.

 

Крім того, інформуємо про початок льоту вишневої мухи -  шкідника черешень (пізні сорти) й вишень. Відродження личинок розпочнеться  в кінці травня - на початку червня.  У  період масового льоту вишневої мухи  сорти  вишні й черешні середнього і пізнього строків достигання обприскують інсектицидами

 

Рекомендації  спеціалістів управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в області   щодо захисту сільгоспкультур від шкідливих організмів,   читайте  в Термінових сигналізаційних повідомленнях  № 8 та № 9  станом на 21.05.2018 року, в розділі  фітосанітарна безпека - фітосанітарний стан - термінові сигналізаційні повідомлення.