Фото без опису        15 травня 2018 року голова Ланчинської селищної ради ОТГ Володимир Попович зустрівся  з фахівцями Надвірнянської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості  Іриною Кисляк та Іванною Зінченко.

 

Під час зустрічі мова йшла про можливості створення нових робочих місць, перспективи розвитку інфраструктури території громади, організації громадських та інших робіт тимчасового характеру та заходів щодо сприяння служби зайнятості у працевлаштуванні та організації підприємницької діяльності жителів ОТГ, важливість легального оформлення роботодавцями найманих працівників,  професійного навчання селян, у тому числі за сприяння служби зайнятості, надання соціальних послуг населенню безпосередньо на території громади.

Володимир Васильович наголосив, що роботу в громаді потрібно починати з учнівської молоді, формуючи в них уявлення про реалії трудового життя, позитивне ставлення до робітничих професій, реальний погляд на вибір професії з урахування їх бажань, можливостей та потреб ринку праці.

На сьогодні служба зайнятості є сервісною установою, яка виконує соціальну функцію, надаючи допомогу людям, і завжди відкрита до співпраці. Служба зайнятості пропонує широкий спектр послуг щодо підбору персоналу, запроваджуються нові механізми самопрезентації як шукачів роботи, так і роботодавців, в режимі он-лайн – це використання відеорезюме, презентацій роботодавців.

Результатом цієї зустрічі стала домовленість про співпрацю служби зайнятості з керівництвом та населенням територіальної громади селища Ланчин.