Якими б ми не йшли стежками

Дороги всі ведуть до мами.

М.Яновська

Одним з найбільш зворушливих і близьких серцю кожної людини є -День матері – свято, яке ми відзначаємо у другу неділю травня. Саме в цей день вшановують і матір-неньку, і матір-землю,і Матінку Божу.

                                                                       Діво Пресвятая -

                                                        Матір Матерів,

                                                     Пригорни до серця

                                                                         Всіх своїх синів…

Саме таким зверненням до Богородиці 13 травня 2018 року у Народному домі Ланчинської ОТГ розпочалася літературно-музична феєрія «Шануймо матерів».

Першими на сцену вийшли привітати своїх матусь вихованці ДНЗ «Ромашка» із вихователем О.Глюздин та керівником закладу Людмилою Спас, з вуст якої пролунала дуже чудова пісня «Карпатський край».

Ведучі заходу Андрій Микитин та Любов Дутчак звернулись до присутніх із привітанням і підкреслили « … Ріднішої від любої неньки немає в цілому світі,наголосили, як матері мало потрібно для щастя щоб тільки діти були здорові і не скупилися на добрі слова».

Привітав матерів, депутат обласної ради Михайло Іваночко. «Шануйте своїх матерів, поважайте,, цінуйте їхню любов і труд, адже це найсвятіший обов'язок кожної людини» - наголосив пан Михайло.

 Теплу атмосферу свята продовжили учні музичної школи зі своїми викладачами, які показали високий рівень професійної майстерності, зокрема:

  • Дует «Галичанка». «Коли на волю проситься сльоза» (С. Небелюк та   І. Яремин);
  • Тетяна Дем'янців та Наталія Яремчук з піснею «Весна»;
  • Ансамбль бандуристів «Пісня про Україну», «Покотилась горошина». Керівник С. Небелюк;
  • Цюрак Марія та Балабан Оля. Пісня «Мамо»;
  • Наталія Яремчук. Пісня «Тримай»;
  • Дует скрипалів «Концерт двох скрипок»;
  • Дует в складі: Олександр Данилюк (саксофон) та Ірина Голіней (фортепіано). Клас викладачів: Уляна Тресорукова та Олена Попадюк. Мелодія з кінофільму « Петербурзькі парасольки»;
  • Ансамбль гітаристів «Романтичний настрій». Керівник Ірина Онофрійчук;
  • Дует сестер Оксани і Тетяни Мацюк з піснею «Мамині очі»;
  • Оркестр народних інструментів «Веселики».

             Не менш зворушливим був виступ ансамблю «Сонет» з піснею «Місяць на небі»  та  піснею «Заспівай мені мамо!», автором якої є місцева поетеса Марія Яновська.

              Олеся Іваночко та Любов Дутчак прочитали поезії М. Яновської «Мама» та «Мамині руки», які розкрила всю життєву складність материнської долі та безмежну любов материнського щастя.

               Учні Ланчинської гімназії під керівництвом Катерини Іванюк показали сценку «Як я допомагаю мамі вдома», монолог «Звернення до мами», інсценізацію «Коли Бог творив маму».

               Під керівництвом Іванни Данилюк хореографічної студії виконали танці «Веселі бджілки» (молодша група), «В енергійному ритмі танцю» (старша група), «Танець зі стрічками» (середня група).

               Дует братів Малярчуків Романа та Володимира подарував всім присутнім бабусям пісню «Бабусина вишиванка».

         Справжньою кульмінацією свята був виступ гостя із Черкас – учасника проекту «Голос діти» Голінея Василя із піснею «Балада про клена».

         Літературно-музичну феєрію завершив голова ОТГ – Володимир Попович зі словами вітання до всіх матерів, бабусь, висловив слова подяки за безмежну любов жінкам-матерям, які дають кожному з нас найцінніший дар – життя і турботу своїм дітям, подякував також за високий професіоналізм у підготовці до свята і разом зі всіма учасниками заспівав «Многая літа».

         Атмосфера тепла і любові ще довго панувала у залі.

Сценарій свята підготувала завідувач Ланчинської  бібліотеки для дорослих – Попович Марія Іванівна.

Олеся  Іваночко,

вчитель Ланчинського ліцею

 

Фото без опису       Фото без опису

Фото без опису       Фото без опису

Фото без опису       Фото без опису

Фото без опису