Фото без опису

Своє життя поклали на ваги

І не вагались жодної хвилини

Злякалися, спинились вороги.

І ми сьогодні маєм – Україну!

(Ольга Калина)

14 березня наша країна відзначає День українського добровольця. День добровольця – це свято справжніх патріотів. Людей, які свідомо, за покликом серця у важливий для нашої країни час стали на захист суверенітету і територіальної цілісності України. Цей день встановлено рішенням Верховної Ради від 17 січня 2017 року з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості. Дата вибрана не випадково: саме 14 березня 2014 року прямо з Майдану перші добровольці вирушили на тренувальну базу у Нових Петрівцях, що під Києвом. Учасниками були ті, хто пройшов Майдан, перетворившись у кістяк Самооборони. Внесок першої хвилі добровольців важко переоцінити – саме добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію і підготувати їм професійну заміну.

Таке явище як «феномен добровольця» з давніх-давен притаманне українському народу. Найвідомішим прикладом та проявом цієї національної риси є Запорізька січ – воєнізована структура, що складалася з добровольчих батальйонів. Інший яскравий приклад, але вже з нової історії України – легіон Українських Січових стрільців, що теж формувався виключно на добровольчих засадах задля втілення заповітної мрії про незалежність України.

І ось в 2014-му все повторилося знову…

В Ланчинській міській бібліотеці для дорослих оформлено виставку-пошану, де представлена мужність, відвага, самопожертва, відданість національним інтересам і щирому патріотизму українських добровольців, які обрали складний шлях захисту нашої Батьківщини та її гідності. Волелюбність добровольців та готовність жертвувати власним життям для захисту своєї країни є прикладом для наступних поколінь.

Слава Героям!

Все буде Україна!

Фото без опису