Фото без опису

З ініціативи ОУНБ ім. І. Франка проходить обласна акція «Ментальне здоров’я: як подбати про себе», метою якої є підвищення культури ведення здорового способу життя, що сприятиме збереженню ментального здоров’я. Ця акція є продовженням Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» створеної за ініціативою першої леді Олени Зеленської.

Місія проєкту – зробити піклування про ментальне здоров’я щоденною звичкою для українців.

В Ланчинській міській бібліотеці для дорослих відбулася година корисних порад від лікаря Ірини Тодорів «Якщо ніяк не спиться».

Провідний методист КЗК Марія Попович розповіла про ментальне здоров’я як непомітний, але водночас головний двигун людини, що дозволяє не лише повноцінно жити, а й ефективно функціонувати у суспільстві. Регулярне піклування про власний стан може наштовхнути на відкриття внутрішнього джерела сили, що допоможе пройти крізь складні часи. Тому дбати про своє ментальне здоров’я – така ж базова необхідність кожної людини, як і дбати про здоров’я фізичне. Ментальне та фізичне здоров'я – нерозривне ціле. Щорічно у третю п’ятницю березня, починаючи з 2008 року, відзначається Міжнародний день сну. В цьому році він припадає на 15 березня.

Ірина Валентинівна розповіла про сім важливих кроків для покращення ментального здоров’я, а також дала цікаві і корисні поради як позбутися безсоння, назвала методи боротьби з безсонням та надала загальні рекомендації, що сприяють здоровому і міцному сну.

Доповненням до заходу стала презентація «Як відзначити День сну» і виставка матеріалів та брошура «Ментальне здоров’я: що варто знати і куди звертатися за допомогою», яку підготувала та видала провідний методист КЗК " Центр культури і дозвілля" Марія Попович