Фото без опису  

Фото без опису

ЙОГО  СЛОВА  ПРОРОЧІ  І  СВЯТІ

«Борітеся – поборете,  Вам  Бог  помагає!

За вас правда, за вас слава і воля святая

 

    9 березня в Україні відзначають  210 - ту річницю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка – духовного батька українства, славетного Кобзаря, чиї слова і зараз звучать надзвичайно пророчо.

    Шевченко – творець в українській літературі та в духовному житті України могутнього національного духу. Його творчість стала символом боротьби за українську державність, волю та незалежність. Поетична спадщина Кобзаря – це понад 240 творів, які перекладені понад ста мовами світу.

Поезія Тараса Шевченка, незважаючи на численні заборони, стала нетлінною і важливою частиною духовної єдності українського народу.

  Ланчинська міська бібліотека для дорослих   бере участь в обласному  літературному  флешмобі "Його слова пророчі і ясні". Провідний методист КЗК "Центр культури і дозвілля" Марія Попович розпочала флешмоб уривком вірша Ганни Черінь «На день народження Шевченка".                                    

    Користувачі книгозбірні декламують: Христина Майструк - уривок з поеми "Катерина",  Мельник Ганна – уривок з поеми «Лілея», Катерина Іванішак - уривок з поеми «Сон», Майструк Дарина - уривок з поеми «Тополя», Тетяна Фоміна - уривок з поеми «В казематі», Іваночко Марія та Бакота Володимир - уривок з поеми «1844». Марія Попович    віршем  "Тихо плаче Україна"   підводить  до завершення Шевченківський флешмоб.

    Сьогодні Шевченко потрібен нам як ніколи: він пробуджує любов до Батьківщини у мільйонів українців, в часи найбільших випробувань ми надихаємось його Словом, поет закликає сильних на подвиги, вселяє у слабких надію і віру. 

   Тож читаємо, єднаємося і надихаємось пророчими віршами  Кобзаря!