6 березня в Народному домі селища Делятин відбулася зустріч членів виїзної робочої групи з організації надання допомоги членам сімей загиблих ветеранів війни з родинами загиблих військовослужбовців Делятинської та Ланчинської територіальних громад.

Зустріч відкрив голова Делятинської громади Богдан Клим’юк. Прозвучав Гімн України, хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих у російсько-українській війні.

З основними напрямками роботи у сфері вирішення проблемних  питань, які щодня постають перед рідними полеглих військовослужбовців присутніх ознайомили заступник голови Івано-Франківської ОДА Людмила Сірко, радник голови Івано-Франківської ОДА Володимир Веркалець, голова Надвірнянської РДА Петро Хмельовський.

Окрім родичів загиблих військових, у залі були присутні керівники обласних та районних управлінь, структурних підрозділів Ланчинської та Делятинської селищної ради – представники сфери медицини, соціального захисту, правової роботи, місцевого РТЦК та СП, пенсійного забезпечення та ін.

У форматі діалогу було обговорено та визначено напрями вирішення різних проблемних питань, присутні отримали прямі контакти профільних спеціалістів та практичні поради, які допоможуть в подальшому вирішити питання оформлення спадщини, отримання матеріальної допомоги, оздоровлення, встановлення надгробків полеглим героям, призначення та впорядкувааня пенсійних та інших видів виплат, юридичні консультації, а також отримали відповіді на проблемні питання і необхідну моральну підтримку, яка їм зараз дуже необхідна.

Спільним рішенням стало рішення визначити відповідальну особу серед родичів загиблих військових, через яку буде здійснюватися комунікація із місцевими очільниками щодо новин,  корисних посилань та подальших зутрічей...Фото без опису