Фото без опису

14 лютого у Ланчинській міській бібліотеці для дітей відбувся творчий вечір « У слові талант і життя» присвячений добре відомій поетесі, членкині літстудії «Бистрінь» ім. Н.Чира Марії Яновській.

Ювілярка народилася у нашому селищі, з тих пір промайнуло 65 весен на життєвій стежині Марії Михайлівни, які були насичені днями радості, і днями тривог.

Модератор заходу Наталія Яремин, провідний бібліотекар, розповіла про життя і творчість поетеси, що упродовж свого життя плекала любов до отчого краю, мови, історії, природи. Марія Михайлівна – багатогранна особистість, та основою її життя стало поетичне слово та любов до України. Щирі вітання з ювілеєм лунали від вчительки рідної мови Ірини Петрук, редакторки кількох поетичних збірок та її вихованців. Змістовну розповідь ведучої доповнювали вірші ювілярки, які читали учні 6- а (кл.керівник Ірина Петрук) Ланчинського ліцею. По особливому звучало привітання від племінника поетеси - Макара Волконовича. Від усієї громади привітала іменинницю голова селищної ради Надія Данилюк і побажала нових творчих злетів. З щирими побажаннями на свято завітали друзі по перу, членкині «Бистріні» Мирослава Гордєєва- Мельник, Ганна Дем’янчук, Марія Єрмакович, Галина Христан, читачі бібліотеки, любителі поезії та гарної пісні.

Музичними вітаннями стали вірші Марії Яновської покладені на музику композитором М.Ведмедеря від  дуету викладачів музичної школи «Галичанка» (Ірини Яремин, Світлани Небелюк) - "Столиця дитинства", і двох ансамблів Ланчинського НД (кер. Оксана Гасько) - дитячого ансамблю «Соловейки» - пісня "Бабуся"  і ансамблю «Сонет» - пісня "Мамина вишиванка" , музичний супровід - Любомир Цицанюк.

На завершення заходу прозвучало «МНОГАЯ ЛІТА» у виконанні всіх присутніх.

На довгий вік, на многії літа,

На шану від людей, тепло родини,

Стелися, доле, крізь усе життя

Лише добром для доброї людини,

Яка горить й захоплює всіх нас

Своєю відданістю й працею щоднини!