Фото без опису

Книга – один із найцінніших винаходів людства. Вона сіє правду, добро, любов. Вона дає нам відповіді на всі запитання і гарну пораду, навчить жити, любити і працювати заради щастя народу, заради самих себе і своїх рідних. Сьогодні без книги ми не можемо уявити своє життя, бо вона – постійний супутник, найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях: і для малечі, і для школяра, і для зрілої, досвідченої людини. Недарма в народі кажуть: «Хто багато читає, той багато знає».

14 лютого у світі відзначають Міжнародний день дарування книг. Це свято є наймолодшим, адже свій початок бере із 2012 року. Ініціатором відзначення такого дня став син американки Еммі Бродмур – засновниці сайту дитячої книги в США. Хлопчик запитав у матері, чому немає такого дня, коли люди дарують один одному книги? Так завдяки дитячій цікавості зародилася ініціатива.

До святкування Міжнародного дня дарування книг долучаються письменники, видавці, книжкові магазини, громадські організації, люди, які просто полюбляють книги. Також, у цей день, зазвичай, прийнято надавати знижки в книгарнях, організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок, жертвувати сучасні твори бібліотекам.

Отримала книги в подарунок від своїх користувачів Наталії Яремин, Ірини Сенчук та Катерини Іванішак і Ланчинська міська бібліотека для дорослих.

Звертаємося до всіх охочих і бажаючих долучитися до акції з дарування книг протягом 2024 року. Якщо ви маєте вдома книги, які вже прочитали, або маєте можливість придбати нову книгу, журнал, довідник – ПОДАРУЙТЕ ЇХ НАШІЙ БІБЛІОТЕЦІ!