Фото без опису

Всі Різдвяні та Новорічні свята, ми українці, звикли зустрічати в колі рідних і друзів. Сьогодні, в умовах війни, не у всіх оселях вся родина збирається за святковим столом. Однак ми вибороли можливість святкувати Різдво та прославляти новонародженого Ісуса колядками на своїй землі.

1 січня, в перший день Нового року та на свято Святого Василя, дякуючи нашим воїнам, які серед окопів та траншей борються за право на свободу, в Ланчинську міську бібліотеку для дорослих, з метою збереження та відновлення українських традицій святкування Різдва, у святкову світлицю на етно-різдвяні посиденьки «З колядою на вустах та перемогою в серці!», зібралися учасники клубу «Етнокав’ярня «Скарбниця ідей та традицій». Провідний бібліотекар Любов Дутчак розповіла про те, що святкування Різдва особливо актуально в час війни. За стародавніми віруваннями вважалося, що в цей момент відкриваються небеса, бо коляда свого роду молитва… Всі присутні у молитві попросили у Бога захисту і благодаті для наших воїнів, щоб всі вони якнайшвидше повернулися додому з перемогою живі та здорові. В ошатно прибраній залі книгозбірні запанувала чарівна різдвяна атмосфера. Із задоволенням та великим сумом у серці колядували старовинні та сучасні колядки. Провідний методист КЗК «Центр культури і дозвілля» Марія Попович привітала всіх гостей зі святами, також побажала, щоб новорічні та різдвяні свята принесли в кожні домівки любов та злагоду, радість та достаток, і одну на всіх - велику Перемогу!

Колядки – це не просто пісні, вони мають символічне значення. Бажання у різдвяні свята несуть неабияку силу та магію. Тому ми, поєднавши традиційні та сучасні колядки бажаємо всім благополуччя, добробуту та таких бажаних для кожного з нас – Перемоги та миру!

Тож, з перемогою в серці співайте колядки, зберігайте та примножуйте свої традиції.

Христос народився!! Славімо його!