Фото без опису

Горить свіча і пам’яті сльоза,

Додолу з неї краплями стікає,

Земля ридає, плачуть небеса,

Героїв Україна пам’ятає…

27 липня, в приміщенні Ланчинської міської бібліотеки для дорослих пройшов І етап обласного конкурсу «Краща бібліотечна виставка-інсталяція «Героїв Україна пам’ятає…», яка приурочена Дню захисників і захисниць України, Дню українського козацтва, 81-ій річниці створення УПА та Покрові Пресвятої Богородиці. Участь приймала і  Добротівська сільська бібліотека, провідний бібліотекар Микитишин Леся Степанівна нагороджена подякою за участь! Кожна робота по своєму особлива. За підсумками журі конкурсу одноголосно І місце зайняла робота від Ланчинської міської бібліотеки для дорослих, яка і буде приймати участь у ІІ етапі конкурсу, на базі Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка.

Захід проходив з метою:

– широкої популяризації видань, які висвітлюють важливі історичні сторінки національно-визвольної боротьби українського народу;

– висвітлення героїзму українських воїнів, які захищають незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави;

– вшанування пам`яті загиблих героїв, які віддали життя в обороні України;

– поєднання книжкової продукції з військовою атрибутикою, українською символікою, історичними артефактами тощо;

– розкриття творчого потенціалу бібліотечних фахівців;

– виявлення і поширення інноваційних форм роботи.

Дякуємо всім бібліотекарям за підготовлені роботи і патріотичне виховання наших дітей! Також дякуємо членам журі та куратору/організатору першого етапу - провідному методисту КЗК Попович Марії Іванівні.

Відео ролики та виставки ще обовʼязково будуть представлені 1 жовтня - до відзначення Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва, річниці створення УПА та Покрови Пресвятої Богородиці!

Ми вшановуємо героїв, які віддали своє життя за Україну й українців у різні часи і епохи. Людей різного віку та професій, різних регіонів, але однакових і справжніх цінностей. Захищаючи Україну зараз, ми памʼятаємо, що наша міцність і сила духу базуються на міцності й силі багатьох українців, які не здавалися, які мріяли та діяли заради того, щоб Україна жила. Самостійна, вільна і сильна Україна, європейська і демократична, незалежна і цілісна. І жодного сумніву немає, що ми захистимо все це, що ми реалізуємо мрію українських героїв.

Слава Героям, які боролися за честь, правду, гідність і віддали своє життя за Україну.

Герої не вмирають!

Вічна їм пам’ять!