Фото без опису

Конституція є особливим законом країни, який гарантує кожному громадянину права і свободи, а також визначає політичний устрій держави. День Конституції України-одне з головних державних свят нашої країни.

Україна може похвалитися багатовіковою історією конституційного процесу. Знаменита Конституція гетьмана Пилипа Орлика була опублікована ще в початку 18 століття-в 1710 році. Документ встановлював права та обов’язки членів Війська запорізького, і за оцінками істориків, став однією з перших європейських конституцій Нового часу. І силу конституція Орлика, однак, так і не вступила.

На передодні свята День Конституції 27 червня Добротівська бібліотека, щоб ознайомити дітей з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пелипа Орлика до прийняття Конституції України провела годину історії «Оберіг нашої державності». Провідний бібліотекар Микитишин Л.С. розповіла читачам про створення Конституції, пояснила, що Конституція надає дітям рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною.

У даному заході також взяла участь Олеся Кінашевська учениця Ланчинського ліцею, вона розповіла про Україну про її важкі часи, традиції, а також провела вікторини і різноманітні ігри.

,В приміщенні бібліотеки були представлені дві виставки «Конституція України від Орлика до сучастності»