Фото без опису

День кота-святкується за ініціативою Міжнародного фонду захисту тварин з 2002р.

Всесвітній день кішок-це неофіційне свято на честь кішок, яке відзначається у всьому світі 8 серпня. У День кішки люди віддають данину вдячності цим тваринам за їхні заслуги та демонструють їм своє шанування і любов. Метою свята є не тільки вшанування пухнастих домосідів, але й привернення уваги до проблеми безпритульних котів і кішок.

Кішка- це свійська тварина, люди приручили її давним-давно за добро, ласку, красу і звичайно ж, заради мисливських здібностей. Адже, кішка-надійний захисник наших осель від мишей та пацюків. Коти дуже віддані господареві, охайні, спостережливі, спроможні розвивати різні навички. Приємно спостерігати за забавами та іграми котів.

Добротівська бібліотека долучається до святкування з своїми маленькими читачами, адже кіт є дивовижна і дуже популярна тварина. Він є персонажем у багатьох літературних творах, мультфільмах. Провідний бібліотекар Микитишин Леся розповідала дітям казки де персонажем є кіт, загадки, а також малювали своїх домашніх олюблеців (котів).У бібліотеці також для діток була викладка літератури «Пухнасто-котячі-муркотливі історії» На кінець заходу всі разом відвідали Галину Василівну жительку села Добротова, яка дуже любить котів, а також вона прихистила двох малельких котенят. Разом із дітками зробили незабутнє і радісне фото з котиками. Ми дуже вдячні за смачні гостинці від Галини Василівної, незважаючи на дощ котиків сьогодні поважаєм.